TGV Duplex

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
TGV Duplex
Поїзд TGV Duplex біля перону Ліонського вокзалу у Парижі
Основні дані
Роки виробництва 1995 - 2011
Країна виробництва Франція Франція
Виробник Alstom
Побудовано поїздів 156 в експлуатації(січень 2018р.)
Побудовано вагонів 1560
Технічні дані
Кількість вагонів 10 шт
Композиція М+0+0+0+0+0+0+0+0+М
Пасажиромісткість 634 чол
Матеріал вагона алюміній
Конструкційна швидкість 320 км/год
Ширина 2904 мм
Висота 4320 мм
Ширина колії 1435 мм
Потужність ТЕД постійна напруга 1,5 кВ - 3680 кВт
змінна напруга 25 кВ, 50 Гц - 8800 кВт
Електричне гальмування реостатне
Експлуатація
Країна експлуатації Франція Франція
Оператор SNCF / VFE
CMNS: TGV Duplex у Вікісховищі

TGV Duplex (фр. Подвійний) — серія французьких високошвидкісних двоповерхових електропоїздів. Випускаються компанією Alstom Transport - залізничним підрозділом концерну Alstom. Електропоїзди цієї серії є єдиними з усіх поїздів TGV, які мають двоповерхові вагони. Також вони вважаються першими, з модельного ряду TGV, електропоїздами 3-го покоління.

Двоповерхові вагони дозволяють перевозити майже на 45% більше пасажирів, ніж одноповерхові

Електропоїзди Duplex були створені на базі TGV Réseau, спочатку як експериментальні. Однак завдяки двоповерховій конструкції, через яку TGV Duplex дозволяє при збереженні довжини перевозити майже на 45% більше пасажирів, роль цих потягів помітно зросла і наразі вони є основними поїздами на лініях TGV. В основному вони працюють на лінії LGV Est, причому нерідко здвоєними потягами, які можуть складатись або з 2-х Duplex-ів, або з Duplex-у і одноповерхового електропоїзда (PSE, Atlantique або Réseau).

TGV Duplex в комп'ютерних іграх[ред. | ред. код]

У грі «Транспортний олігарх» присутній електропоїзд TGV Duplex, який з'являється в 1984 році при грі на території Європи. Крім того, поїзд присутній в неофіційних доповненнях до різноманітних симуляторів залізниці, таким як Microsoft Train Simulator та Trainz. Гравець також має змогу провести цей потяг по маршруту LGV: Marseille - Avignon у грі Train Simulator 2016. Пізніше було випущено DLC, яке давало змогу досягти міста Ліон, загальна довжина залізничних колій була більшою ніж 300 кілометрів. В 2020 році для симулятора Train Sim World 2 з'явилось доповнення LGV: Marseille - Avignon. Маршрут був оновлений в порівнянні з версією 2016 року, було значно покращено пророблення систем в кабіні, управління стало більш складним і реалістичним.

Фотогалерея[ред. | ред. код]