THX

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
THX
Галузь промисловості кіноіндустрія
Дата створення / заснування 1983
Логотип
Названо на честь THX 1138
Засновник Джордж Лукас і Tomlinson Holmand
Країна  США
Батьківська організація Razer
Розташування штаб-квартири Сан-Рафаель
Офіційний блог thx.com/blog/(англ.)
Кількість підписників у соціальних мережах 22 644
FAQ URL thx.com/faq/(англ.)
URL-адреса офіційного магазину zazzle.com/store/thx_ltd(англ.)
URL-адреса офіційних вакансій thx.com/careers(англ.)
Офіційний сайт(англ.)
CMNS: THX у Вікісховищі

THX (від англ. Tomlinson Holman’s eXperiment)) — це система сертифікації обладнання та монтажу відтворення звуку і зображення, створені в 1982 році Холманом (Thomlinson Holman) під егідою Lucasfilm. Мета — домогтися студійної якості звучання в звичайних кінотеатрах і домашніх кінотеатрах.

Існує дві версії ТНХ для дому — Ultra (оригінальна розробка, з дотриманням усіх жорстких вимог і максимальною якістю) і Select (здешевлений варіант, з видаленням частини функцій, призначений для невеликих кімнат і гаманців). У другому варіанті, орієнтованому на невеликі приміщення, в основному були знижені вимоги до розсіювання звуку у фронтальних колонок і до потужності системи.

THX Surround EX — є надбудовою над DD5.1 ​​EX і DTS6.1 ES — форматами з додатковим тиловим центром. ТНХ використовує в таких схемах два тилових центральних канали з досягненням 7.1 схеми. Акустика для шостого та сьомого додаткових каналів рекомендується дипольна. При подачі в таку систему 5.1 матеріалу реалізується повноцінна 7.1 схема відтворення. ТНХ ЕХ — лише набір розширень для стандартів звуку DD / DTS , сам він за специфікацією може бути як Ultra, так і Select[1].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. ТНХ [Архівовано 14 травня 2014 у Wayback Machine.](рос.)

Див. також[ред. | ред. код]