The Fratellis

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
The Fratellis
фотографія
Основна інформація
Жанр

інді-рок
гаражний рок

альтернативний рок
Роки 2005-2009, 2012-сьогодні
Країна Велика Британія
Місто Ґлазґо
Мова Англійська
Лейбл Island Records, Sony BMG Music Entertainment, Cooking Vynil
Склад

Джон Фрателлі
Баррі Фрателлі

Мінс Фрателлі
Інші
проєкти
Codeine Velvet Club
Співпраця The Twang
thefratellis.com

The Fratellis у Вікісховищі

The Fratellis — британський інді-рок-гурт із Ґлазґо, Шотландія.

Біографія[ред. | ред. код]

Ранні роки[ред. | ред. код]

The Fratellis вперше зіграли 4 березня 2005 року в барі O'Henry в Ґлазґо. Є багато версій того, як зустрілися учасники групи The Fratellis. Одна з них, наприклад, каже, що Джон, Баррі і Гордон познайомилися, розміщуючи рекламні оголошення в музичних магазинах. Але насправді можна сказати, що заснував групу барабанщик і бек-вокаліст Гордон, який розмістив оголошення про те, що шукає учасників для нової групи. В результаті цього до нього приєдналися Баррі Уеллес (бас-гітара) і Джон Лоулер (вокал, гітара).

Щодо назви групи є кілька основних версій. Слово «fratelli» в перекладі з італійської означає «брати», отже, слово «fratellis» (з доданим англійським закінченням «s») можна розглянути як натяк на хороші дружні відносини між учасниками. Деякі стверджували, що назва запозичена з фільму Річарда Доннера 1985 року "Бовдури" ("The Goonies"), проте, сама група спростувала подібні чутки в прямому ефірі на «BBC Radio 2» в шоу Джонатана Росса 9 вересня 2006 року. Трохи пізніше група все ж повідомила, що назву вони вирішили взяти від дівочого прізвища матері басиста Баррі. Всі троє учасників взяли це прізвище як псевдонім. Гордон до того ж вирішив змінити собі ім'я, назвавши себе Мінс.

Крім несправжнього прізвища, учасники створили собі і придумані біографії. Багато груп (серед них і The Fratellis) повністю сформували свій образ і стиль, щоб привернути більше уваги, домогтися визнання у слухачів.

«New Musical Express» в одному зі своїх номерів присвятив The Fratellis статтю і передбачив, що вони повинні стати найкращим гуртом Великої Британії, що, власне кажучи, і збулося 14 лютого 2007, коли група виграла звання «Найкращий британський прорив року».

У жовтні 2006 року The Fratellis стали хедлайнерами «02 NME Rock'n'Roll Riot Tour». У минулі роки подібної честі удостоювалися Razorlight і Kaiser Chiefs.

«Це дуже круто! Я відчуваю себе котом, який дістався до банки з вершками - ніяк не можу позбутися задоволеної посмішки на своїй фізіономії!» - так сказав про успіх гурту соліст Джон Фрателлі.

Дискографія[ред. | ред. код]

  • 2006 — Costello Music
  • 2008 — Here We Stand
  • 2013 — We Need Medicine
  • 2015 — Eyes Wide, Tongue Tied

Цікаві факти[ред. | ред. код]