The Resistance (музичний гурт)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
The Resistance
логотип
Основна інформація
Жанр Дез-метал
Роки 2011-2016
Країна Швеція Швеція
Місто Гетеборг
Стокгольм
Лейбл EarMusic
Склад Марко Аро
Крістофер Баркенше
Єспер Стремблад
Гленн Юнгстрем
Роб Гакемо
Колишні
учасники
Алекс Лосбекк Гольстад
Клаудіо Ойарзо

The Resistance — шведський музичний метал-гурт, заснований у 2011 році колишніми гітаристами In Flames Єспером Стрембладом та Гленном Юнгстремом, після того, як Єспер остаточно залишив склад «полум'яних». На відміну від мелодійної музики In Flames, у новому гурті було вирішено зробити ставку на доволі агресивний метал з елементами хардкору. В 2016 році гурт припинив своє існування.

Історія[ред. | ред. код]

Історія гурту The Resistance розпочалася у 2011 році після того, як Єспер Стремблад залишив In Flames через проблеми з алкогольною залежністю[1]. Не бажаючи перебувати поза музичний світом, Єспер об'єднався з такими ж, як сам, музикантами, що так і не змогли знайти себе чи не затрималися на музичному Олімпі з різних причин: другим гітаристом став Гленн Юнгстрем, відомий роботою у In Flames та Dimension Zero, на вокал було запрошено Марко Аро (екс-The Haunted), а ритм-секцію утворили Крістофер Баркенше та Алекс Гольстад[2]. У музичній стилістиці The Resistance повернулися до початку 90-х років XX сторіччя, коли саме досяг розквіту дез-метал стокгольмської школи. Додавши до нього дещицю хардкору, шведи створили справжню вибухову суміш для любителів північно-європейського дез-металу старої школи. Вони одразу ж почали доносити свою творчість потенційним шанувальникам, беручи участь у великій кількості локальних концертів та деяких великих фестивалях, таких як, наприклад, Metallsvenskan чи Gothenburg Sound Festival[3]. Незабаром Алекс Гольстад залишив гурт, а замість live-музиканта приєднався Клаудіо Ойарзо[4].

24 січня 2013 року вийшов дебютний EP гурт під назвою Rise from Treason, що містив 4 пісні та був доступний на CD та 7" вінілі. Цей реліз став підготовчим етапом до оприлюднення більш масштабного творіння гурту, яким став повноформатний альбом Scars, виданий 10 травня того ж року.

Склад гурту[ред. | ред. код]

Останній склад
Колишні музиканти

Дискографія[ред. | ред. код]

Альбом Рік Формат Лейбл
Rise from Treason
2013
EP EarMusic
Scars
2013
Альбом EarMusic
Torture Tactics
2015
Міні-альбом EarMusic
Coup de Grâce
2016
Альбом EarMusic

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Мінус Єспер (рос.) . «ДрагМетали». Архів оригіналу за 29 серпня 2013. Процитовано 15 серпня 2013.
  2. The Resistance: ім'я нове, персоналії — добре відомі (рос.) . «MetalCat». Архів оригіналу за 29 серпня 2013. Процитовано 15 серпня 2013.
  3. Звіт про Gothenburg Sound Festival 2013 (англ.) . «Deathdomain». Архів оригіналу за 29 серпня 2013. Процитовано 15 серпня 2013.
  4. The Resistance запрошують Клаудіо Ойарзо як сесійного бас-гітариста (англ.) . [ttp://www.bravewords.com/ «BW&BK»]. Архів оригіналу за 29 серпня 2013. Процитовано 15 серпня 2013.

Посилання[ред. | ред. код]