Режими запису оптичного диска

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Track At Once)
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Існує кілька режимів (способів) запису оптичних дисків: Track-At-Once, Disc-At-Once, Session-At-Once та Packet Writing[1]. Наведені способи запису стосуються оптичних дисків CD, диски DVD мають інші режими запису в залежності від типу.

Track-At-Once[ред. | ред. код]

Track At Once (TAO) — спосіб запису оптичних дисків, при якому лазер записує кожну доріжку окремо, залишаючи при цьому між доріжками проміжок у 2 секунди. Після успішного запису всіх доріжок записується службова інформація на початку та в кінці сесії.

При використанні цього способу запису, пауза між записом 2 доріжок не обмежена в часі, та навіть дозволяє записати наступну доріжку на іншому комп'ютері. Як правило, незавершені сесії запису не доступні звичайним CD-програвачам, а лише спеціалізованим програмам запису дисків[2][3].

Disc-At-Once[ред. | ред. код]

Disc At Once (DAO) — спосіб запису оптичних дисків, при якому весь вміст диску записується за один раз. Цей спосіб фактично протилежність способу Track At Once[3][4].

Session-At-Once[ред. | ред. код]

Disc At Once (SAO) — спосіб, який дозволяє записати та завершити кілька сеансів на одному диску. Отриманий диск зчитується оптичними приводами, але звичайні CD-програвачі, як правило, не читають дані записані після першої серії[5].

Packet Writing[ред. | ред. код]

Packet Writing — спосіб запису, який дозволяє записати дані пакетами. Таким чином, існує можливість на перезаписуваних дисках (RW, англ. rewritable) записувати, видаляти та змінювати файли так, як це відбувається з дискетами, жорсткими накопичувачами та Flash-носіями[5][1].

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Type Of Writing Mode; Disc-At-Once; Track-At-Once; Session-At-Once - AOpen DUW160812X0502A User Manual [Page 12] | ManualsLib. www.manualslib.com. Процитовано 14 жовтня 2020.
  2. Disk-at-Once и Track-at-Once - Технологии CD. dvdset.ru. Процитовано 14 жовтня 2020.(рос.)
  3. а б Differences Between Track-at-once & Disc-at-once. www.streetdirectory.com. Процитовано 14 жовтня 2020.(англ.)
  4. What is the meaning of Disk-at-once? | Sony SG. www.sony.com.sg. Процитовано 14 жовтня 2020.(англ.)
  5. а б Методы записи: Track-at-Once, Disc-at-Once, и Packet Writing. yugcontract.ua. Процитовано 14 жовтня 2020.