Verba (гурт)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Verba)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Verba
Основна інформація
Жанр пост-панк, психоделіка, готика
Роки 2003 — наш час
Країна Росія
Мова англійська
Склад Ілля Зінін
Михайло Мясоєдов
Євгеній Лі
Олексій Дорофєєв
Дмитро Дроздов
Андрій Головін
Сайт гурту

Verba — російська post-rock група.

Історія групи[ред. | ред. код]

Група Verba утворена в Москві в 2003 році. Тодішню стилістику команди можна охарактеризувати як атмосферну гітарну музику з елементами пост-панка, психоделіки і готики. У 2005 році в рамках проєкту «Великий німий», встановленого журналом Rolling Stone і лінією «Інше кіно», Verba написала музику до картини 1918-го року «Мовчи, смуток, мовчи» з Вірою Холодною в головній ролі. Фільм з саундтреком був виданий на DVD, а компакт-диск з музикою для фільму став першим альбомом в дискографиї групи.

На сьогодні тиражі і CD, і DVD повністю розпродані. Покази «Мовчи смуток, мовчи» з «живим супроводом» Verba успішно пройшли в Москві, Санкт-Петербурзі, Улан-Уде і Іркутську.

У 2007 році Verba зазнала істотні зміни в складі, після чого досить тривалий час не виступала. До активної концертної діяльності група повернулася весною 2008 років, а на початку літа, за пропозицією Музею Кіно озвучила ще один німий фільм — «Сорок Перший», по однойменній повісті Бориса Лавренєва. Прем'єрний показ відбувся в рамках Московського Міжнародного Книжкового Фестивалю.

Нова концертна програма — принципово новий саунд. Музика групи стала ще більш еклектичною, різноплановою і контрастною, збагатила електронікою, і тепер тягнеться в діапазоні від прозорої ембіентної психоделії і відчуженого пост-панка до лютих постметалевих рифів.

У липні 2008 року Ольга Пулатова на сольному концерті в Одесі анонсувала новий проєкт, дебютний виступ якого мав відбутися у серпні на фестивалі «Інтерференція». Цим проєктом виявилася співпраця з московською пост-рок групою Verba, що отримало назву «Verba feat. О. Пулатова». У листопаді 2009 року цим проєктом було випущено інтернет-сингл «Лунатик»[1]. У вересні 2010 року проєкт «Verba feat. О. Пулатова» випустив свій перший спільний альбом «Внутрішній космос»[2]. 17 лютого 2011 було випущено другу частину альбому, EP під назвою «Внутрішній космос. Темна сторона»[3].

У лютому 2010 року гурт Verba випустив свій другий студійний альбом — Tok[4].

23 березня 2011 року в офіційному блозі гурту було заявлено про зміну його складу і припинення існування колективу під назвою Verba. Далі музиканти будуть працювати у двох проєктах: «Verba & Оля Пулатова» і «Reverba»[5].

Учасники проєкту[ред. | ред. код]

Нинішні[ред. | ред. код]

Колишні[ред. | ред. код]

Дискографія[ред. | ред. код]

Verba[ред. | ред. код]

  • 2005 — Молчи, грусть, молчи. Музыка для фильма[6]
  • 2010 — Tok[7]

Verba & Оля Пулатова[ред. | ред. код]

  • 2009 — Лунатик (EP)[1]
  • 2010 — Внутренний Космос[8]
  • 2011 — Внутренний Космос. Темная Сторона (EP)[3]

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б http://community.livejournal.com/verbamusic/18290.html
  2. http://fuzz-magazine.ru/ru/articles/96-analytics/4431-verba-[недоступне посилання з травня 2019]
  3. а б http://community.livejournal.com/verbamusic/33898.html
  4. http://community.livejournal.com/verbamusic/18777.html
  5. http://community.livejournal.com/verbamusic/34779.html
  6. Архівована копія. Архів оригіналу за 8 вересня 2010. Процитовано 2 квітня 2011.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  7. Архівована копія. Архів оригіналу за 14 травня 2010. Процитовано 2 квітня 2011.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  8. Архівована копія. Архів оригіналу за 4 березня 2016. Процитовано 2 квітня 2011.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)