Via Combusta, або Випалений шлях

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Via Combusta, або Випалений шлях»
Обкладинка роману
Автор Маріанна Малина
Країна Україна Україна
Мова українська
Жанр містика, молодіжний роман, фантастика
Видавництво Країна мрій
Видано 2010.03.04
Сторінок 256 с.
ISBN 978-617-538-001-7
Попередній твір Фіолетові діти

«Via Combusta, або Випалений шлях» — молодіжний, містично-фантастичний роман української письменниці з Криму - Маріанни Малини. Виданий у видавництві "Країна мрій" в 2010 році. [1]. Дипломант конкурсу романів, кіносценаріїв і п'єс "Коронація слова - 2009".[2]. Дія роману розгортається до подій описаних у попередньому романі "Фіолетові діти".

Сюжет[ред. | ред. код]

Невідомі прямо на вулиці ловлять двох друзів: Шулю та Арсенія. Запхнувши в машину їх везуть до аеропорту. Хлопці намагаються втекти, але безрезультатно. Згодом, друзі опиняються в горах за кордоном, в таємничій школі, яка більше скидається на табір підготовки солдат. Тут Арсеній дізнається, що він має великий потенціал. Його включають до класу так званої "еліти", а Шулю в інший клас нижчих за можливостями дітей.

Арсеній дізнається багато нового та розвиває поступово власні паранормальні здібності. У ньому чомусь зацікавлена адміністарація даного закладу і не тільки вона. Таємничі особи раз на раз навідуються в школу задля хлопця. Все це якось пов'язано з його минулим, з його народженням та невідомими йому батьками.

Жорсткі порядки в школі дуже не подобаються друзям. Арсеній постійно прагне якось вибратись зі школи, але його спроби увінчуються невдачею. Проте, його сила росте і під час одного із занять він навіть здобуває перемогу над наставником та дає відсіч іншим вчителям, за що попадає у карцер. Врешті-решт хлопцю вдається вирватися, та ціною свободи стає життя друга.

Повернувшись в Україну Арсеній дізнається, що його бабця загинула в пожежі. Його приймає до себе незнайома жінка - Ангеліна, яка виявляється вчителькою в інтернаті. Проте цей інтернат також має своє таємниці. Арсеній розуміє, що йому щось не договорюють. Він здогадується, що знаходиться у центрі інтересів двох кланів. Хлопець є частиною давнього пророцтва і є певною драбиною (ключем) в інші світи.

Врешті-решт його знаходять і намагаються використати, щоб відкрити прохід в інший світ ціною його життя. Проте, один з лиходіїв виявляється його батьком, який жертвує собою заради хлопця...

Джерела[ред. | ред. код]

  1. Випалений шлях (Фіолетові діти-2)//Оф. сайт видавництва "Країна мрій"
  2. Переможці конкурсу «Коронація слова» по роках. Архів оригіналу за 19 січня 2012. Процитовано 15 вересня 2011.

Література[ред. | ред. код]

  • Via Combusta, або Випалений шлях : Роман / Маріанна Малина; - К.: Країна Мрій, 2010. - 256 с.