Wallyscar

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Wallyscar
фр. Wallyscar
Тип SA (Société Anonyme), Туніс
Форма власності Société anonyme
Галузь Автомобільна промисловість
Спеціалізація Автомобільні виробники, автомобільна торгівля
Засновано 2007
Засновник(и) Ніколя Каґнот фр. Nicolas Cugnot
Штаб-квартира Туніс Ла-Марса
Територія діяльності Північна Африка
Продукція Автомобілі
Співробітники 100
www.wallyscar.com
CMNS: Wallyscar у Вікісховищі

Wallyscar — з 2007 року автовиробник зі штаб-квартирою в Ла-Марса (фр. La Marsa), Туніс. Засновник компанії, французький емігрант Ніколя Каґнот.

Компанія також є кореспондентом з постачання запчастин, для таких марок, як Citroen, Peugeot, Siemens VDO і UTAC. Як перші три цифри ідентифікаційного номера транспортного засобу — міжнародного коду виробника WMI, компанія використовує присвоєний їй код CL9. Зважаючи на те, що автообілі «Ізіс» виробляються у невеликих кількостях (менше, ніж 500 одиниць за рік), і на те, що на третьому місці коду WMI стоїть цифра «9», що може збігатися із іншими дрібносерійними заводами, на 12-му, 13-му та на 14-му місцях VIN-коду проставляють додатковий індивідуальний код заводу «001».

Wallyscar Izis

Першою моделлю виробника був міні-позашляховик Wallyscar Izis (кабріолет), який, починаючи з дев'ятнадцятого жовтня 2008 року, складається за так званою CKD технологією імпорту. Відповідальна за дизайн німецька дизайнерська компанія «Designunternehmen h&h design». Автомобіль названо на честь прізвиська фотографа Israëlis Bidermanas, (помер в 1980 році).

На авто встановлюється бензиновий двигун типу «Tu 3A», від PSA Peugeot Citroën. Двигун з чотирма циліндрами, об'ємом 1360 см³ і двома клапанами на циліндр, потужністю 55,2 кВт. Довжина автомобіля: 3340 мм, ширина: 1560 мм, колісна база: 2700 мм; радіус повороту становить 9,2 метра. Модель доступна поки тільки в Тунісі, Марокко, Франції і Панамі. Базова ціна без урахування податкових платежів: 11 050 €. В Euro NCAP Ізіс присвоєно 2 зірки.

Джерела[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

  1. https://economie-afrique.com/entreprises/le-constructeur-wallyscar-leve-10-millions-de-dinars/