War of the Roses

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
War of the Roses
Розробник Fatshark
Видавець Paradox Interactive
Дистриб'ютор Steam
Жанр(и) Action
Платформа ПК
Дата випуску 2 жовтня 2012
Режим гри багатокористувацька гра
Українська Відсутня
Технічні деталі
Рушій Bitsquidd
Носій DVD і цифрова дистрибуція
Офіційний сайт

«War of the Roses» — це багатокористувацький екшн від третьої особи, події якого розгортаються в середньовічному сетингу, розробленому на подіях війни Червоної та Білої троянд, яка розгорілась між англійськими феодальними партіями Ланкастерів та Йорків. Назва конфлікту виникла через використання ворогуючими сторонами символів у вигляді троянд — червоної у Ланкастерів та білої у Йорків. Війна велась за трон Англії з 1455 по 1485 рік, хоч сутички відбувались як до так і після вказаного періоду.

Сервера гри були відключені 28 лютого 2017 року, також гру було видалено зі Steam, можливість грати у локальній мережі так і не було реалізовано.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Опис класів[ред. | ред. код]

Багатокористувацький (мультиплеєрний) режим дає можливість грати за чотири бойові класи: піхотинця (Footman), арбалетника (Crossbowman), лучника (Longbowman) та лицаря (Footknight). Починаючи гру, ви отримуєте персонажа піхотинця. Цей клас воїна складає кістяк будь-якої армії, добре збалансований і чудово почувається на всіх ігрових картах та в різних бойових ситуаціях. Пізніше, погравши та отримавши очки досвіду, ви зможете відкрити для себе решту класів, які вже є більш спеціалізованими, по іншому озброєні та мають власні переваги, що суттєво допоможуть у битвах.

Стилі бою[ред. | ред. код]

Ґеймплей включає три основні види ведення бою: ближній, дальній та верховий. Звідси і різноманітність видів зброї, мечі, сокири, булави, одноручні і дворучні, списи, луки, арбалети. Проте, гра не обмежує вибір стилю бою класом воїна а завдяки гнучкій системі розвитку персонажа дозволяє налаштовувати його характеристики на власний смак. Окрім вибору броні та зброї, ви можете також додавати чи змінювати різноманітні вміння та навички свого персонажа, щоб покращити його певні бойові вміння.

Поєдинок[ред. | ред. код]

Поєдинки у «War of the Roses» відрізняються складною системою пошкоджень. Наприклад, влучивши в голову можна єдиним ударом знешкодити супротивника, так що варто добре прицілюватись. Для захисту від ворожих ударів гра дає можливість ставити блоки щитом чи самою зброєю.


Посилання[ред. | ред. код]

Офіційний форум гри «War of the Roses» (англ.)

Український портал гри War of the Roses [Архівовано 19 листопада 2012 у Wayback Machine.]

Українська група-Steam «War of the Roses Ukraine» [Архівовано 5 серпня 2016 у Wayback Machine.]

Джерела[ред. | ред. код]

Мануал гри «War of the Roses» [Архівовано 6 жовтня 2012 у Wayback Machine.]