You Rock My World

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
You Rock My World
Сингл Майкл Джексон
з альбому Invincible
Випущений 22 серпня 2001
Формат CD single, 12-дюймова пластинка
Жанр R & B, Поп-музика
Композитор Майкл Джексон, Родні Джеркінс, Фред Джеркінс, Нора Пейн
Тривалість 5 хв. 38 с
Лейбл Epic Records
Продюсер Майкл Джексон
Хронологія синглів Майкл Джексон
Попередній
←
«Speechless»
(2001)
«Cry»
(2001)
Наступний
→
Музичне відео
«You Rock My World» на YouTube

«You Rock My World» («Ти потрясла мій світ») — перший сингл Майкла Джексона із альбому Invincible. Він записувався із жовтня 1999-го року, а випущений був, як окремий сингл аж практично через 2 роки з моменту старту запису, 22 серпня 2001-го року.

You Rock My World — перший сингл альбому Invincible. Композиція записана в стилі R&b та поп музики. З піснею «You Rock My World» Майкл Джексон у 2002 році був номінований на премію Греммі в категорії «Найкращого чоловічого виконання поп композиції».

Історія[ред. | ред. код]

Пісня була записана Майклом Джексоном для його десятого студійного альбому Invincible (2001) і випущена 22 серпня 2001 лейблом Epic Records. Але до офіційного релізу синглу 17 серпня 2001 дві радіостанції Нью-Йорку ввечері програвали пісню до тих пір, поки Epic Records не наскаржився директору цих станцій.

Концертні виступи[ред. | ред. код]

Вперше Майкл Джексон представив пісню на двох шоу, присвячених 30-річчю сольної кар'єри співця у 2001 році. Також пісня ввійшла у концертну програму, опубліковану у березні 2009 року для туру «This Is It». Турне було скасовано через раптову смерть Джексона.

Позиції у чартах[ред. | ред. код]

У вересні 2001 пісня увійшла у Топ-10 пісень чарту Billboard Hot 100. У жовтні того ж року пісня піднялася на друге місце у чарті Великої Британії United Kingtom Single Chart. Це була найвища позиція композиції. «You Rock My World» стала останнім прижиттєвим хітом Джексона, який піднявся у десятку кращих пісень у Billboard Hot 100.