Zaz (співачка)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з ZAZ (співачка))
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ізабель Жоффруа
фр. ZAZ
Основна інформація
Повне ім'я фр. Enol
Дата народження 1 травня 1980(1980-05-01) (43 роки)
Місце народження Тур
Роки активності 2001 — тепер. час
Громадянство Франція Франція
Національність француженка
Професії авторка-виконавиця, студійна виконавиця
Освіта Toulouse Conservatory schoold
Інструменти вокал
Жанри шансон, поп, національна музика, джаз і Циганський джаз
Псевдоніми Zaz
Лейбл Play On
Нагороди
Автограф
http://www.facebook.com/zazofficiel
CMNS: Файли у Вікісховищі

Ізабель Жоффруа (фр. Isabelle Geffroy, нар. 1 травня 1980, Тур, Франція) — французька співачка, виступає з псевдонімом Zaz. У своїй творчості поєднує джазові стилі з французьким попом, соулом та акустикою. Її голос нагадує голос Едіт Піаф. Її найвідоміша пісня «Я хочу» (фр. Je veux) з першого альбому.

Біографія[ред. | ред. код]

Ізабель Жоффруа народилась в місті Турі 1 травня 1980. Її матір була вчителькою іспанської мови, батько працював у енергетичній компанії. В 1985 році Ізабель разом братом і сестрою пішли навчатися до регіональної музичної школи[fr] міста Тура. Тут вона з п'яти років вивчала сольфеджіо, хоровий спів, гру на скрипці, фортепіано, та гітарі[1].

У 1994 році Ізабель разом з ма́тір'ю переїжджає в Бордо. В 1995 вона відвідувала курси співу, а також займається спортом: протягом року в Бордо вона тренувала кунг-фу з професійним тренером. У п'ятнадцять років Ізабель переїхала жити до старшої сестри і не отримавши диплом, пішла працювати до одного з місцевих ресторанів. У 2000 році їй призначили стипендію від регіональної ради міста Бордо, що дозволило їй продовжити навчання співу в музичній школі Бордо[1].

Серед музики що повпливала на неї вона згадує Пори року Вівальді, джазову співачку Еллу Фіцжеральд, французький шансон, Енріко Масіаса, Боббі Макферріна, Рішара Бона, латинські, африканські та кубинські ритми… У 2006 році Ізабель Жоффруа приїздить до Парижа.

У січні 2011 телеканал France-3 і читачі журналу «Парі-Матч» назвали Zaz «Артистом року». Телеканал TF1 обрав «Je Veux» улюбленою піснею французів 2010 року.

У четвер 7 червня 2012 у Національному палаці «Україна» в Києві відбувся перший в Україні концерт французької співачки ZAZ[2].

Дискографія[ред. | ред. код]

Перший альбом співачки називається однойменно — Zaz. Випущений 10 травня 2010, під лейблом Play on.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Співачка Zaz (Заз) біографія французької співачки, фото. bestfacts.com.ua. Архів оригіналу за 19 грудня 2018.
  2. На початку червня французька співачка ZAZ виступить у Києві. ukranews.com. Архів оригіналу за 20 грудня 2018. Процитовано 15 травня 2012.

Посилання[ред. | ред. код]