Zentyal

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Zentyal (колишній eBox Platform)
Zentyal Dashboard
Розробник eBox Technologies
Родина ОС Linux
Робочий стан активний
Вихідна модель відкритий код
Початковий випуск 15 липня 2009 (2009-07-15)
Останній випуск 6.0 / 30 жовтня 2018; 5 років тому (2018-10-30)
Репозиторій
Мови англійська, (частково перекладений на 27 мов)
Спосіб оновлення APT (вебфронтенд доступний через ebox-software)
Менеджер пакетів dpkg
Платформи i386(x86), amd64(x86-64)
Інтерфейс
користувача
вебінтерфейс
Ліцензія GPL
zentyal.org

Zentyal (раніше відомий під ім'ям eBox Platform) — серверний дистрибутив Linux, побудований на пакетній базі Ubuntu LTS з довготривалою підтримкою, і орієнтований на створення серверів для обслуговування локальних мереж підприємств середнього та малого бізнесу. Zentyal постачається як у вигляді окремого установного Live-дистрибутиву, так і у вигляді набору пакунків для Ubuntu.

Початковий код проекту доступний на умовах ліцензії GNU General Public License, а також (частково) під різними власницькими угодами. Zentyal є власністю і спонсорується іспанською комерційною компанією eBox Technologies SL, яка володіє авторськими правами на кодову базу. Примітно, що розробка дистрибутиву ведеться у співпраці з проектом Ubuntu і, починаючи з випуску Ubuntu 12.04, пакунки з компонентами Zentyal постачаються у штатному репозиторії Universe.

Керування всіма аспектами роботи дистрибутиву проводиться через вебінтерфейс, в рамках якого об'єднано близько 40 різних модулів для керування мережею, мережевими сервісами, офісним сервером та компонентами інфраструктури підприємства. Розвиток проекту орієнтовано на створення відкритої альтернативи продуктам для управління мережевою інфраструктурою підприємства від компанії Microsoft, таким як Windows Small Business Server, Windows Server, Microsoft Exchange, Microsoft Forefront.

Підтримується швидка організація роботи

тощо.

Після встановлення кожний з підтримуваних модулів відразу готовий для виконання своїх функцій. Налаштування всіх модулів здійснюється через систему майстрів і не вимагає ручної правки файлів конфігурації.

Виноски[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]