Бурмила

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Бурмила right-center
Доросла особа
Походження Велика Британія Велика Британія
Індексація породи BUL
Вага самців 3,5-6,5 кг
Вага самок 2,5-4,5 кг
Стандарти породи
FIFe стандарт
ACF стандарт
CCA стандарт
Кіт свійський (Felis catus)

Бурмила (англ. Burmilla, BUL)  — порода кішок, що отримана в результаті випадкового схрещування бурми з перською шиншилою.

Історія[ред. | ред. код]

Порода виведена у Великій Британії в 1981 році. У результаті селекційної роботи були отримані різні варіанти забарвлення. Порода була визнана в 1989 році GCCF, в 1994FIFE. Порода нечисленна й не набула широкої популярності.

Характер[ред. | ред. код]

Бурмили спокійні, врівноважені. Добре уживаються з іншими тваринами.

Зовнішній вигляд[ред. | ред. код]

Кішки бурмил — тварини середніх і великих розмірів. Їхня вага становить від 4 до 7 кг. Тіло з добре розвиненою мускулатурою. Спина пряма. Кінцівки середнього розміру, мускулясті. Лапи овальні.

Голова округла. Щоки наповнені. Вуха середні, широко поставлені, трохи загострені. Очі овальні, великі. Колір очей від золотаво-жовтого до зеленого залежно від забарвлення. Хутро коротке, густе.

Забарвлення[ред. | ред. код]

Допускаються чотири різновиди за забарвленням: суцільного забарвлення (чорні черепахові, кремові, чорні британські, бомбейські), затушовані (коричневі й лілові), димчасті (чорні й шоколадні), тигрові (крапчасто-чорні й крапчасто-блакитні).

Галерея[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

Заведия Т. Л. Сучасна енциклопедія любителя кішок: 1500 корисних порад фахівців. — Донецьк : БАО, 2004. — ISBN 966-548-910-0.