Рота поліції «Донецьк-1»

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
5-та рота «Донецьк»
(квітень 2014 - дотепер)
Батальйон міліції «Донецьк-1»
(квітень 2014)
Нарукавний знак роти міліції «Донецьк-1»
На службі квітень 2014 — дотепер
Країна Україна Україна
Вид  Спеціальна поліція
Чисельність рота
У складі
 «Дніпро-1»
Гарнізон/Штаб Донецька область, Маріуполь
Війни/битви Війна на сході України
Командування
Поточний
командувач
підполковник
Володимир Шилов

Рота «Донецьк» — добровольчий підрозділ патрульної служби поліції особливого призначення, рішення про створення якого у структурі ГУ МВС України в Донецькій області було прийнято у квітні 2014 року.[1] Запланований на початку як батальйон, розвиток кризових подій на Донбасі встав на заваді цим планам, і було сформовано роту.

Рота «Донецьк»[ред. | ред. код]

Командир роти «Донецьк» Володимир Шилов

Врешті, замість батальйону — із добровольців з Донеччини була сформована 5-та рота «Донецьк», у складі полку поліції «Дніпро-1», підпорядкованого ГУ МВС України в Дніпропетровській області. Командир роти — підполковник поліції Володимир Шилов[2]. Особовий склад роти «Донецьк» залучався до звільнення Маріуполя та західних районів Донеччини. У грудні 2014 року прес-служба ГУМВС України в Донецькій області повідомила про намір відновити процес створення батальйону «Донецьк»[3][4].

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. На Донеччині створюються батальйоні патрульної службі міліції особливого призначення «Донецьк-1», «Донецьк-2» та «Артеміськ». Архів оригіналу за 2 листопада 2014. Процитовано 3 вересня 2014.
  2. АТО від першої особи: Володимир Шилов — донецький міліціонер. Архів оригіналу за 18 грудня 2014. Процитовано 13 грудня 2014.
  3. В Донецькій області створюється єдиний батальйон міліції громадської безпеки особливого призначення (ФОТО). Архів оригіналу за 13 грудня 2014. Процитовано 13 грудня 2014.
  4. МВС створює на Донбасі єдиний батальйон міліції громадської безпеки. Архів оригіналу за 15 грудня 2014. Процитовано 13 грудня 2014.

Посилання[ред. | ред. код]