Ед Вейзі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ед Вейзі
англ. Ed Vaizey
Народився 5 червня 1968(1968-06-05) (55 років)
Кемден, Великий Лондон, Лондон[d], Англія, Велика Британія
Країна  Велика Британія
Діяльність журналіст, політик, баристер
Alma mater Мертон коледжd, Школа святого Павлаd і Colet Courtd
Знання мов англійська
Членство Булінгдонський клубd[1]
Посада Minister for Culture, Communications and Creative Industriesd, Член Таємної ради Великої Британії[d], Член 57-го парламенту Сполученого Королівства[d][2][3], Член 56-го парламенту Сполученого Королівства[d][2], Член 55-го парламенту Сполученого Королівства[d][2], Член 54-го парламенту Сполученого Королівства[d][2], Член 57-го парламенту Сполученого Королівства[d][3][4], Член 57-го парламенту Сполученого Королівства[d][4] і член Палати лордів[d]
Партія Консервативна партія
Батько John Vaizey, Baron Vaizeyd[5]
Мати Marina Alandra Stanskyd[5]
У шлюбі з Alexandra M. Hollandd
Діти Joseph Vaizeyd[5] і Martha Vaizeyd[5]
Сайт vaizey.com

Едвард Генрі Батлер Вейзі (англ. Edward Henry Butler Vaizey; нар. 5 червня 1968(19680605)) — британський політик-консерватор. Член парламенту від виборчого округу Вантейдж[en] з 2005, був призначений Державним міністром у справах культури, ЗМІ і спорту у Міністерстві у справах бізнесу, інновацій та навичок (з відповідальністю за цифрові галузі) 15 липня 2014.

Життєпис[ред. | ред. код]

Він є сином покійного лорда Вейзі і Марини Вейзі, відомого історика мистецтва. Його родина родом з Ессекса, своє дитинство він провів у Беркширі. Вейзі навчався у Мертон-коледжі в Оксфорді. Після закінчення університету він працював як політичний дослідник і адвокат, спеціалізується на сімейному праві і правах дитини. З 1996 по 2004 рік він був директором зі зв'язків з громадськістю компанії у Лондоні.

У 2004 році він став головним спічрайтером тодішнього лідера опозиції Майкла Говарда. Вейзі був тіньовим Державним міністром мистецтв з 2006 по 2010 р. Він був призначений парламентським заступником Міністра культури, комунікації та творчих індустрій у травні 2010 року.

Одружений, має двох дітей.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]