Кейт Раян

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кейт Раян
нід. Kate Ryan
Кейт Раян
Ім'я при народженні Katrien Verbeeck
Народилася 22 липня 1980(1980-07-22) (43 роки)
Тессендерло, Бельгія Бельгія
Країна  Бельгія
Діяльність співачка
Галузь сценічне мистецтво
Відома завдяки співачка
Знання мов нідерландська і каталанська
Роки активності 2001 — тепер. час
Жанр поп
Нагороди
IMDb ID 2133352
Сайт www.kateryan.be

Кейт Ра́ян (англ. Kate Ryan, уроджена Кетріен Вербеек, англ. Katrien Verbeeck; нар. 22 липня 1980, Тессендерло, Бельгія) — бельгійська попспівачка-пісенниця. Розпочала пісенну кар'єру 2001 року і 2006 року репрезентувала Бельгію на Євробаченні з піснею «Je t'adore», посівши 12-те місце у півфіналі.

Біографія[ред. | ред. код]

Ранні роки[ред. | ред. код]

Народилася в маленькому селі Тессендерло, Бельгія. Зростала в музичній сім'ї, і мала з дитинства хист до музики. У віці 8 років навчилася грати на піаніно та гітарі і з легкістю могла зіграти все, що вона чула по радіо. Уроки співу і піаніно їй давав її дядько, який був учителем у консерваторії. Але вона також мала й інші захоплення — вчилася в мистецькій школі, спеціалізуючись на ювеліра.[1]

Тінейджером Раян часто співала в барах та кафе і якось однієї ночі один менеджер запримітив її і захотів записати її пісню на студії. Так у віці 16 років вона стала членом попгурту Мелт. Хоча гурт і проіснував 2 роки, однак вони за цей час нічого не випустили. Коли вона зустріла продюсера Енді Джансенса, вона залишила Мелт і почала в парі з ним писати музику. Їх дебют — сингл «Scream For More» вийшов у 2001 році і несподівано став успішним. [1]

Сольна кар'єра[ред. | ред. код]

Із переспівом пісні Мілен Фармер «Désenchantée» вона зайняла перші місця в різноманітних Європейських чартах. Вона підписала контракт із EMI Belgium і випустила свій перший альбом Different в 2002 ексклюзивно для Європи. Альбом став золотим, в Європі було продано більше 250,000 копій.

2004 року Раян випустила другий альбом в Європі і Північній Америці в 2005 році на Water Music Records, під назвою Stronger, з двома найпопулярнішими піснями — «Another Day» and «The Rain» («Дощ»). Хоча альбом мав успіх в танцювальних чартах, він провалився в попчартах, оскільки мав погану розкрутку.

2006 року брала участь в Євробаченні за Бельгію. 18 травня 2006 року в Афінах Раян презентувала Бельгію із піснею «Je t'adore».

Наступним був сингл «Alive», з такої ж назви альбому, а також включав французькі версії кількох треків, включаючи «Je T'Adore», «Alive» та третій сингл — «All For You».

2007 року вона мала шалений успіх із подвійним синглом «Voyage Voyage»/«We All Belong». Трек «Voyage, Voyage» — це кавер-версія 1987 Європейського хіта від Desireless, і «We All Belong» вийшов як гімн Євроігор 2007 в Антверпені.

2008 року вона випустила два сингли: L.I.L.Y. (Like I Love You) та Ella, Elle L'a. Обидва треки (а також Voyage Voyage) були включені до її альбому Free, що вийшов 30 травня 2008 року. Цей альбом також містив сингл з іспанською співачкою Soraya Arnelas.

11 липня 2008 року вийшов альбом-збірка найкращих пісень Essential.[2]

8 серпня 2008 Кейт брала участь в Польському фестивалі Сопот.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Biography. kateryan.com. Процитовано 30 травня 2007. {{cite web}}: Недійсний |deadurl=dead (довідка)
  2. Kate Ryan — Essential — hitparade.ch. Архів оригіналу за 5 грудня 2008. Процитовано 19 вересня 2008.

Посилання[ред. | ред. код]