Керрі Престон

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кері Престон
Carrie Preston
Зображення
Preston in April 2009
Preston in April 2009
Дата народження 21 червня 1967(1967-06-21) (56 років)
Місце народження Мейкон, Джорджія, США
Громадянство США США
Alma mater Джульярдська школа, University of Evansvilled і Central High Schoold
Професія актриса
Кар'єра с 1995 по нині
Нагороди
IMDb ID 0696387
CarriePreston.com
CMNS: Керрі Престон у Вікісховищі

Керрі Престон (англ. Carrie Preston; нар. 21 червня 1967) — американська акторка кіно і телебачення, продюсерка і режисерка. Її чоловік — актор Майкл Емерсон, а її брат — актор Джон Престон (англ. John G. Preston). Вона є найбільше відомою за її роботу в «Справжній крові».

Біографія[ред. | ред. код]

Керрі Престон народилася 21 червня 1967 року в Мейконі, американський штат Джорджія, в родині лікаря та інженера — геотехніка. Ще в ранньому віці Керрі виявила в собі нездоланну тягу до мистецтва. І вже у дванадцять років вона стала імпресаріо своєї власної театральної кампанії, де була і автором, і асистентом режисера, і костюмером, і директором, і актрисою. Керрі Престон закінчила престижну школу виконавчих видів мистецтва, і здобула ступінь бакалавра в університеті Евансвілла.

Акторська кар'єра Кері Престон стартувала в американському телесеріалі 19962002 роки «Міська круговерть», де вона з'явилася в епізоді. Далі була також епізодична роль в комедії «Весілля мого найкращого друга», де акторці-початківцю випав шанс зіграти з Джулією Робертс, Дермотом Малруні і Кемерон Діас. У цьому ж році на екрани вийшов ще один фільм за участю Кері Престон, комедія «В бідності і в багатстві», в якій головні ролі виконали актори: Тім Аллен, Кірсті Еллі, Майкл Лернер.

У 1998 році талановита актриса погодилася на зйомки в серіалі «Секс і Місто» і бойовику «Меркурій у небезпеці». Вона блискуче зіграла роль Емілі Ленг в парі з самим Брюсом Віллісом. Головний персонаж фільму — Арт Джеффріс протистояв агентам, але йому довелося рятуватися від перехресного вогню з боку спецслужб.

Наступною етапною подією у творчій біографії Керрі Престон стала її участь у стрічках: «Грейс і Глорія», «Уроки кохання», «Колиска буде гойдатися», «Нічого особистого» режисера Джона Патріка Шенлі. Партнерами актриси стали такі ветерани кіно як: Меріл Стріп, Філіп Сеймур Гоффман. У фільмі була показана історія шкільного директора сестри Елозіус, яка повинна побороти свій страх і звинуватити священника в завдаванні образи афроамериканському учневі.

На початку нового тисячоліття режисер Роберт Редфорд запросив Керрі Престон на другорядну роль в спортивну мелодраму «Легенда Багера Ванс», де головні ролі виконали Вілл Сміт, Метт Деймон і Шарліз Терон. У драмі того ж року «Шукайте жінку» режисера Кіфера Сазерленда Керрі в партнерстві з Голлі Гантер і Майклом Моріарті відпрацювала роль другого плану. Сюжет фільму про родину Годдарда, в якій овдовілий батько і його син помістили в газеті оголошення: «Потрібна жінка-хатня робітниця».

Серед кіноробіт актриси значилися такі фільми та серіали як: «Закон і порядок. Злочинні наміри», «Затримка розвитку», «Королева екрану», «Відчайдушні домогосподарки», «Залишитися в живих», «Чудопад», «Степфордські дружини» режисера Френка Оза з Ніколь Кідман, Меттью Бродеріком, Бетт Мідлер і Гленн Клоуз в головних ролях. Трохи пізніше Керрі Престон увійшла в число акторів, які взяли участь у створенні серіалу «Особливий відділ», картини «Числа», комедійної драми режисера Дункана Таккера «Трансамерика», де головні ролі зіграли актори: Фелісіті Гаффман, Кевін Зегерс, Фіоннула Фленеґан.

У 2007 році роль Евелін Вуосо в драмі режисера Алана Болла «Як на долоні» принесла Керрі Престон славу цікавою характерною актрисою. Партнерами актриси на знімальному майданчику стали Саммер Бішіл, Кріс Мессіна, Марія Біло. Наступний рік приніс Керрі Престон головну роль Орлін Флауерс у фільмі жахів «Справжня кров» режисерів Майкла Леманна, Скотта Вінанта, Джона Дала. У фільмі були задіяні актори: Анна Паквін, Стівен Моєр, Сем Траммелл і Раян Квонтен. Події, що відбулися в картині, розгорталися в невеликому містечку в передмісті Нового Орлеана. Кровожерливі вампіри покинули свої труни і офіційно заявили про свої права.

Далі Керрі Престон разом з братом Джоном Дж. Престоном і Лурі Постон чудово відпрацювали головні ролі в комедії все того ж року режисера Джеймса Васкеса «Готові? Добре!» про проблеми батьків і дітей. У цьому ж 2008 році актриса з'явилася і на великому екрані в епізодичній ролі в комедійній мелодрамі «Вікі Крістіна Барселона» режисера Вуді Аллена. Головні ролі тоді зіграли актори: Ребекка Голл, Скарлетт Йоханссон, Крістофер Івен Велш.

У перше десятиліття 2000 років Керрі Престон стала помітною фігурою в Голлівуді, вона підкорила безліч глядачів своїм талантом. Актриса була помічена у фантастичному серіалі Майкла Леманна, Скотта Вінанта, Даніеля Мінехена «Крапля цієї крові», що вийшов на екрани в 2010 році. Головні ролі виконали актори: Анна Паквін, Стівен Моєр, Джим Перрак.

Посилання[ред. | ред. код]