Користувач:StripedM

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Вітаємо Цей користувач готовий допомогти новачкам :)
Wikipedia
Цей користувач є одним із
300 найактивніших
16,6
років
Цей користувач в українській Вікіпедії вже 6072 дні (16 років, 7 місяців, 14 днів)
5k+ Цей користувач зробив понад 5000 редагувань в українській Вікіпедії
eo-2 Ĉi tiu uzanto povas komuniki per meza nivelo de Esperanto.
Цей користувач за вступ України до ЄС

Ідеали Смугастого Ем[ред. | ред. код]

Стаття починається з визначень що повинні бути формально-науково самодостатні, лаконічні, бути нормовані відповідно до словників, довідників за можливості або авторитетних джерел. Зокрема, Великий тлумачний словник сучасної української мови (2005) та СУМ покривають чималу частину карток Вікіпедії.

Стаття повинна бути витримана в сухому енциклопедичній формі та нейтральній стилістиці, речення за можливості подавати лаконічно. Матеріал загалом і кожен пункт має відповідати хронологічній, логічній послідовності. З цим урахуванням, виписки з джерел часто треба переосмислювати бо енциклопедичний стиль не сумісний з водою та експресією публіцистичного.

Використання україномовних джерел — пріоритетне для національної Вікіпедії.

Використання авторитетних першоджерел

В іншому випадку краще одразу звертатись до найбільшого зібрання українських сканованих книжок Літера, Ґуґл Книги /books.google.com.ua/ + фільтр зліва пошук серед україномовних джерел або Ґуґл-Академія

Вікіпедія:Шаблони посилань на джерела | Шаблон:Книга

Пояснення кожного кроку редагування статі.

Вікіфікація лише релевантних для статті понять.

Якщо зосередитись на певній тематиці то ККД діяльності в УкрВікі значно зростає! З'являється стимул писати більше статей і покращувати написане що спричинений інтересом розкрити напрямок і почуттям відповідальності.

Підвищити рейтинг УкрВікі можливо шляхом доведення до досконалості потенційно популярні статті/точки входу №1 -- вікіпроект «Популярність».

В умовах коли в Україні окрім української вікіпедії відвідують російську — українські статті мають бути значно вищої якості.

Як започаткувати добру статтю про комп'ютерну забавку за 15 хвилин[ред. | ред. код]

Є два шляхи створення будь-якої статті: писати власноруч як реферат, дбайливо відбираючі джерела (приклад Дід Хасан); перекласти вже існуючу статтю з іншомовної вікі. Перший і другий метод потребує схильності і навичків.

Добре, а як щодо "злизати" з україномовної статті? Точно!  :) Метод спрощується ще тим що жанр огляду ігр добре поширений в україномовному інтернеті. Чи будуть ображені автори, скажімо playua.in.ua коли отримують ще трафік з Вікі? Низько кланятимуться!

Суть в тому що ви наводитиме об'єктивно існуючі факти. В завданні редактора тільки випиляти лірику і авторські оберти мовлення, відшліфувати під суху і структуровану подачу інфи. Все. В результаті затрати сил та часу менші чим при написані власної, значно менші. Стаття буде:

  1. зі старту самодостатньою;
  2. дивиться оригінально на фоні іншомовних вікі.

Звичайно вказуємо джерело.

Есперанто джерела | Як написати по-справжньому нудну наукову статтю

Дещо з доробку[ред. | ред. код]

Персоналії: Євген Жилін (бійцівський клуб «Оплот»), Дід Хасан (злодій у законі), Олексій Лень (баскетболіст), Хірург (байкер).

Організації: Нічні Вовки (байкери).

Інше: Концепція державної міграційної політики Російської Федерації на період до 2025 року