Оулавюр Арнальдс

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Олафур Арнальдс
Ólafur Arnalds
ісл. Ólafur Arnalds
Зображення
Зображення
Основна інформація
Повне ім'я ісл. Ólafur Þór Andrésson Arnalds
Дата народження 3 листопада 1986(1986-11-03) (37 років)
Місце народження Мосфельсбаїр, Гефюдборґарсвайдід, Ісландія
Роки активності починаючи з 2000
Громадянство Ісландія
Професії банджист, композитор, музичний продюсер, автор пісень
Інструменти Ударні
Гітара
Фортепіано
Банджо
Жанри класика
неокласика
інді
експериментальна
електроніка
Лейбли Erased Tapesd
olafurarnalds.com
CMNS: Файли у Вікісховищі

О́лафур А́рнальдс (ісл. Ólafur Arnalds, ['ou: lavʏr 'artnalts], Улавюр Арнальтс; нар. 3 листопада 1987, Мосфельсбаїр) — ісландський мультиінструменталіст та музичний продюсер.

Грав на ударних у гардкор/метал-командах Fighting Shit та Celestine. Також брав участь у сольному проєкті свого друга «My Summer as a Salvation Soldier», в якому грав на банджо, гітарі та піаніно.

2004 року Арнальдс записав введення (Echoes (Intro)) та ще дві композиції (Risandi Von (Outro) та Deyjandi Von (Outro)) для альбому Antigone (німецького металкор-гурту Heaven Shall Burn). Також він виконав струнне аранжування для англійського гурту 65daysofstatic.

12 жовтня 2007 року відбувся реліз першого сольного альбому Арнальдса — Eulogy for Evolution. Слідом за ним 2008 року вийшов міні-альбом Variations of Static. Того ж року Олафур подався в турне разом із Sigur Rós.

У квітні 2009 Арнальдс видав збірку композицій під назвою Found Songs. Упродовж тижня, починаючи з понеділка, 13 квітня, він щодня записував по одній композиції та публікував їх на http://foundsongs.erasedtapes[недоступне посилання з липня 2019] на умовах вільного прослуховування та скачування упродовж 24 годин.

Того ж року Олафур спільно з Барді Йоганнсоном (Barði Jóhannson) з Bang Gang створили саундтрек до постановки балету Dyad 1909 режисера Вейна Мак-Грегора (Wayne McGregor). Реліз відбувся на початку грудня 2009 року.

У квітні 2010 року вийшов другий студійний альбом «...and They Have Escaped the Weight of Darkness».

В ніч проведення фіналу Євробачення 2010 Олафур написав у своєму мікроблозі Twitter, що вболіває за представницю України Alyosh'у і підтримав саме її, вперше в житті взявши участь у голосуванні[1].

3 жовтня 2011 Арнальдс розпочав ще один семиденний проєкт, схожий на Found Songs, під назвою Living Room Songs. Треки було викладено на livingroomsongs.olafurarnalds.com/ по одній кожного дня. Проєкт заплановано випустити як альбом 23 грудня 2011.

Двоюрідна сестра Олафура — Олеф Арнальдс (Ólöf Arnalds) — також є відомою співачкою.

Дискографія[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Olafur Arnalds болел за Украину на «Евровидении 2010» [Архівовано 2 червня 2010 у Wayback Machine.](рос.)
  2. Ólafur Arnalds. Wikipedia (англ.). 4 жовтня 2022. Процитовано 13 жовтня 2022. 

Посилання[ред. | ред. код]