Олег Буткович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Олег Буткович
Oleg Butković
Олег Буткович Oleg Butković
Олег Буткович
Oleg Butković
Міністр морських справ, транспорту та інфраструктури Хорватії
Нині на посаді
На посаді з 22 січня 2016
Президент Колінда Грабар-Кітарович
Прем'єр-міністр Тихомир Орешкович
Андрей Пленкович
Попередник Сініша Хайдаш Дончич
Народився 4 травня 1979(1979-05-04) (44 роки)
СФРЮ,
СР Хорватія,
Рієка
Відомий як політик, інженер
Країна Хорватія
Національність хорват
Освіта Рієцький університет
Alma mater Рієцький університет
Політична партія Хорватська демократична співдружність
Професія інженер морського транспорту

Олег Буткович (хорв. Oleg Butković; нар. 4 травня 1979, Рієка[1]) — хорватський політик, партійний діяч Хорватської демократичної співдружності, міністр морських справ, транспорту та інфраструктури Хорватії в урядах Тихомира Орешковича і Андрея Пленковича.

Життєпис[ред. | ред. код]

З 1998 по 2002 рік вивчав мореплавство на морському факультеті Рієцького університету, одержав диплом інженера з перевезень. У 2000 році служив курсантом на катері «Св. Миколай». У 2003—2004 роках працював викладачем на курсах підготовки до складання офіцерських іспитів морського навчального центру в Рієці. У 2004—2005 роках був науковим співробітником морського факультету Рієцького університету. 2008 року на цьому ж факультеті закінчив докторантуру. З 2005 до 2016 року займав посаду мера міста Новий Винодольський. Одночасно з 2005 року дотепер обіймає посаду голови міського комітету партії ХДС міста Новий Винодольський, а з 2012 року і донині — ще й голови комітету ХДС Приморсько-Горанської жупанії. З 2012 року — член президії ХДС і голова Комітету з питань транспорту, морських справ і зв'язку ХДС. Також займає керівні посади в низці місцевих адміністративних органів, комунальних підприємств і громадських або професійних об'єднань.

22 січня 2016 року прем'єр-міністр Хорватії Тихомир Орешкович призначає його міністром морських справ, транспорту та інфраструктури у своєму уряді, а 19 жовтня того самого року новий, визначений за результатами перевиборів прем'єр Андрей Пленкович перезатверджує його на цій посаді у своєму уряді.

Володіє англійською, італійською, німецькою мовами. Захоплюється боулінгом, футболом, грою в карти, читанням на політичні та філософські теми

Одружений, має одну дитину.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Oleg Butković: Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture (хор.). vlada.gov.hr. Процитовано 1 серпня 2016.

Посилання[ред. | ред. код]