Робін Міллер

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Робін Міллер
Robyn Miller
Ім'я при народженні англ. Robyn Charles Miller
Народився 6 серпня 1966(1966-08-06) (57 років)
Даллас, США
Громадянство США США
Місце проживання Сіетл
Діяльність музикант і композитор
Знання мов англійська[1]
Magnum opus Myst, Riven: The Sequel to Myst і Obductiond
Брати, сестри Rand Millerd
IMDb ID 0589247
Сайт tinselman.com

Робін Чарльз Міллер (народився 6 серпня, 1966, Даллас, Техас, США) — співзасновник Cyan Worlds (спочатку Cyan) разом з братом Рендом Міллером. Після випуску декількох пригодницьких «ігор-світів» для дітей, брати добилися успіху з комп'ютерною грою Myst, яка досі залишається найбільш продаваною грою 1990-х. Брати також зіграли в Myst головні ролі: Робін в ролі Сиррус та Ренд в ролі Акенара та Атруса.

Після завершення Riven, сіквела Myst, пропрацювавши протягом десяти років в індустрії комп'ютерних ігор, Міллер покинув Cyan, щоб зайнятися проектами, не пов'язаними з іграми. З цією метою Робін заснував невелику виробничу компанію Land of Point.

Робін відомий за його внесок в області розробки та дизайну, особливо в області візуального дизайну — зовнішній вигляд світів Myst та Riven. Річард Вандер Вейде, співдиректор та співдизайнер Riven, також відповідав за мистецтво візуального мови цього світу.

Працюючи в Cyan, Робін написав саундтреки для Myst та Riven. Зовсім недавно він працював над музичним проектом «АМБО» з Кітом Муром. Син Робіна Алекс Міллер також є активним музикантом. Він випустив композицію під назвою «Rabbit and Poe» під лейблом PopGroupe.

Дискографія[ред. | ред. код]

Як композитор:

Як учасник проекту АМБО:

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Bibliothèque nationale de France BNF: платформа відкритих даних — 2011.