Рік Флер

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Рік Флер
Річард Морґан «Рік» Флер
Загальна інформація
Прізвиська Рік Флер
Чорний скорпіон
Національність США американець
Громадянство  США
Місце проживання США
Народження 25 лютого 1949(1949-02-25) (75 років)
Мемфіс, штат Теннессі, Сполучені Штати
Зріст 185 см
Вага 110 кг
Alma mater Wayland Academyd і Міннесотський університет
Мати Kay Fliehrd
Діти Шарлотт[1], Reid Flaird[1] і David Flaird[1]
Вебсторінка ricflair.com
Спорт
Вид спорту Реслінг
Тренери Верн Ґанье
Участь і здобутки
CMNS: Рік Флер у Вікісховищі

Річард Морґан «Рік» Флер (англ. Richard Morgan "Ric" Fliehr; нар. 25 лютого 1949, Мемфіс, штат Теннессі, Сполучені Штати) — колишній американський реслер, який нині співпрацює з WWE за угодою леґенди. Виступав на багатьох реслінґ-аренах, найвідоміші з яких: National Wrestling Alliance (NWA), World Championship Wrestling (WCW), the World Wrestling Federation (WWF, later WWE) та Total Nonstop Action Wrestling (TNA). Широкому колу шанувальників відомий своїми виступами як «The Nature Boy» (Дитя природи).

З свою кар'єру 16 разів був чемпіоном світу у важкій вазі: вісім разів за версією NWA, шість у WCW та два у WWF. Двічі був долучений до Зали Слави WWE: перший раз у 2008-у в індивідуальному порядку та другий у 2012 році як частина угрупування The Four Horsemen. Окрім цього у 2008-у році був долучений до Зали Слави NWA. Свої зачіски запозичив у Бадді Роджерса, який у 1950-х та 1960-х також використовував образ «Дитя природи».

Вигравши у 1991 році титул Чемпіона світу у важкій вазі WCW став Чемпіоном потрійної корони, вже маючи в активі чемпіонство Сполучених Штатів за версією WWE та Світове чемпіонство у командних змаганнях за версією WCW. Всього за свою кар'єру виграв близько 31 титулу (точну цифру назвати важко, оскільки окрім великих федерацій Рік змагався у місцевих, і кожна іменка по-різному подає відомості).

Посилання[ред. | ред. код]

  1. а б в https://www.thesportster.com/things-wrestling-fans-need-to-know-flair-family/#one-of-ric-39-s-kids-didn-39-t-become-a-wrestler