Саймон Райт

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Саймон Райт
Simon Wright
Зображення
Зображення
Саймон Райт в 1988 році
Основна інформація
Дата народження 19 червня 1963(1963-06-19) (60 років)
Місце народження Манчестер, Англія
Роки активності 1979—по сьогодні
Громадянство Велика Британія
Професії барабанщик
Інструменти Барабани
Жанри хард-рок, важкий метал
Колективи AC/DC (19831988), Dio
Лейбли EMI Records і EMI
acdcrocks.com
CMNS: Файли у Вікісховищі

Саймон Райт (англ. Simon Wright; нар. 19 червня 1963 , Манчестер) — британський барабанщик, відомий по роботі в групах AC/DC і Dio.

Біографія[ред. | ред. код]

На барабанах почав грати ще в дитинстві. Вплив на нього зробили Козі Павелл, Томмі Олдрідж і Джон Бонем. Професійну кар'єру він розпочав у групі " AIIZ ", яка була заснована у 1979 у Манчестер і належала до Нової хвилі британського хеві метала. Група набирала популярність, ставши досить відомої в рідному Манчестері. Групі також вдалося підписати контракт з «Polydor Records». Однак через деякий час група розпадається.

У 1983 у Саймон стає барабанщиком AC/DC натомість пішов Філа Рада. За участю Райта було записано три альбоми: Fly on the Wall, Who Made Who та Blow Up Your Video. Райт покинув групу у 1989 і був замінений Крісом Слейд. Після цього Райт грає у групі Rhino Bucket.

Райт також грав у групі Dio у 1990-91 роках і з 1998 по 2010. З його участю записані альбоми Lock up the Wolves, Magica, Killing the Dragon, Master of the Moon, Evil or Divine — Live In New York City та Holy Diver — Live.

Крім гри в групах він також співпрацював з UFO, Michael Schenker Group і John Norum.