Діна Мерілл

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Діна Мерілл
англ. Dina Merrill
Ім'я при народженні швед. Nedenia Marjorie Hutton
Народилася 29 грудня 1923(1923-12-29)[2][3][4]
Нью-Йорк, Нью-Йорк, США[2]
Померла 22 травня 2017(2017-05-22)[3][5][…] (93 роки)
Іст-Гамптон, Саффолк, Нью-Йорк, США[3]
  • деменція
  • Громадянство  США
    Діяльність кіноакторка, виконавча продюсерка, акторка театру, телеакторка
    Alma mater Університет Джорджа Вашингтона, Американська академія драматичного мистецтва (1944)[7], Miss Porter's Schoold і HB Studiod
    Роки діяльності 19552009
    У шлюбі з Кліфф Робертсон, Stanley Maddox Rumbough, Jr.d і Тед Гартліd
    Діти David Rumboughd[6], Stanley H. Rumboughd[6], Nedenia Colgate Rumboughd[6] і Heather Robertsond[6]
    Батьки Edward Francis Huttond
    Marjorie Merriweather Postd
    IMDb nm0581277

    CMNS: Діна Мерілл у Вікісховищі

    Ніденія Марджорі Гаттон (англ. Nedenia Marjorie Hutton), відома як Діна Меррілл (англ. Dina Merrill, 29 грудня 1923 — 22 травня 2017) — американська акторка, виконавча продюсерка та світська левиця.

    Біографія

    [ред. | ред. код]

    Народилася в Нью-Йорку єдиною дочкою засновниці Post Foods Марджорі Меррівезер Пост (однієї з найбагатших жінок початку ХХ століття) і її другого чоловіка, біржового маклера з Уолл-стріт Едварда Френсіса Гаттона. Здобула освіту в Університеті Джорджа Вашингтона у Вашингтоні, округ Колумбія.

    Взявши псевдонім Діна Меррілл, дебютувала в кіно в 1957 році у фільмі «Кабінетний гарнітур» (англ. Desk Set). Після того зіграла кілька головних жіночих ролей у голлівудських фільмах, таких як «Операція „Спідня спідниця“» з Кері Грантом, однак в 1960-х в основному виконувала другорядні ролі дружин або подруг головних героїв. Отримала хороші відгуки критики за роль у фільмі «Весілля», проте після в основному з'являлася на телебаченні, в таких серіалах як «Бетмен», «Човен кохання» і «Готель». На більш пізньому етапі кар'єри знімалася у фільмах «У правдивому світлі» і «Гравець». Гаттон також виступала в ряді бродвейських постановок, найвідоміші з яких On Your Toes і Wit & Wisdom.

    У 1946 році одружилася зі Стенлі М. Рамбофом-мол. (англ. Stanley M. Rumbough Jr), спадкоємцем Colgate-Palmolive та підприємцем. Народила трьох дітей. Вони розлучилися в 1966 році, тоді ж одружилася з актором Кліффом Робертсоном. У 1969 народила дочку Гізер, яка померла від раку в 2007 році. Розлучилася з Робертсоном в 1986 році, через три роки пошлюбила банкіра і колишнього актора Теда Гартлі (англ. Ted Hartley). У 1989 році вони купили контрольний пакет акцій кіностудії RKO Pictures.

    Вибрана фільмографія

    [ред. | ред. код]

    Примітки

    [ред. | ред. код]