Файл:Saint Theophilus and John, brothers of Kyiv Caves.jpg

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Saint_Theophilus_and_John,_brothers_of_Kyiv_Caves.jpg(450 × 331 пікселів, розмір файлу: 12 КБ, MIME-тип: image/jpeg)

Wikimedia Commons logo Відомості про цей файл містяться на Вікісховищі — централізованому сховищі вільних файлів мультимедіа для використання у проектах Фонду Вікімедіа.

Опис файлу

Опис

Brothers Saint Theophilus and Saint John of Kyiv Caves monastery. Orthodox saints. 12 century. Ukraine.

Українська: Феофіл Сльозоточивий, брат Йоана (11 - 12 століття, Київ) — православний святий. Чернець Печерського монастиря. Преподобний. Згідно з "Патериком Печерським", прп. Феофіл був старшим братом прп. Йоана, також печерського ченця. Оскільки вони не хотіли розлучатися і після смерті, то попросили Марка Гробокопача приготувати для них спільне місце поховання. Коли Іоанн помер, він був похований у печері на верхньому місці, де Феофіл мав бути похований як старший. Коли Феофіл це побачив, він почав дорікати Марку, за те, що той поклав покійного на його місце. Преподобний Марко наказав небіжчикові піднятися й перелягти на нижче місце, а Феофілу провістив, що той незабаром помре. Таке чудо спонукало Феофіла до каяття за свої гордощі. Він почав постійно постити і каятись, чекаючи смертної години. Від безупинної скорботи й постійного плачу він осліп, прозрівши, за передсмертним пророцтвом того ж прп. Марка, за три дні до своєї кончини. Його мощі спочивають у Ближніх печерах. Пам'ять 11 жовтня і 11 січня.
Час створення 19-th century or earlier
Джерело Kyiv Caves Lavra
Автор Unknown Orthodox icon painter

Ліцензування

Public domain

Ця робота перебуває у суспільному надбанні у країнах і територіях, де авторське право охороняється протягом життя автора та 100 років після того або менше.


Ви також мусите включити позначку про суспільне надбання США, аби пояснити чому ця робота є у суспільному надбанні у США.

Підписи

Додайте однорядкове пояснення, що саме репрезентує цей файл

Об'єкти, показані на цьому файлі

зображує

Історія файлу

Клацніть на дату/час, щоб переглянути, як тоді виглядав файл.

Дата/часМініатюраРозмір об'єктаКористувачКоментар
поточний23:09, 29 травня 2009Мініатюра для версії від 23:09, 29 травня 2009450 × 331 (12 КБ)Roman Z{{Information |Description= Brothers Saint Theophilus and Saint John of Kyiv Caves monastery. Orthodox saints. 12 century. Ukraine. |Source= Kyiv Caves Lavra |Date=19-th century or earlier |Author=Unknown Orthodox icon painter |Permission=See below |other

Глобальне використання файлу

Цей файл використовують такі інші вікі:

Метадані