Вікіпедія:Запити на арбітраж/Mykola Swarnyk

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Суть позову[ред. код]

З початку весни отримав переслідування від користувача Mykola Swarnyk. Спочатку все було наче добре, але останній місяць це масове відслідковування мого внеску та провокування конфліктів.

Доарбітражне врегулювання конфлікту[ред. код]

Запити на User talk:Yakudza (Обговорення користувача:Yakudza#ВП:НПК), User talk:Alex Khimich (ред. № 25154427), User talk:Dimon2711 (ред. № 25250254) ну і на останок ВП:К-А#Mykola Swarnyk.--DiMon2711 07:43, 8 червня 2019 (UTC)[відповісти]

Позовні вимоги[ред. код]

  • заблокувати користувача на термін 3 місяці за переслідування користувачів
  • якщо це його не зупинить, дозволити адміністраторам прогресивне блокування
  • накласти на користувача персональне обмеження на використання слів "совок", "москаль" та подібних
  • при подальших порушеннях та обходах обмеження, заблокувати на довгий термін (3-6 місяців)
  • заборонити користувачеві коментувати мої дії та мене як користувача--DiMon2711 07:43, 8 червня 2019 (UTC)[відповісти]
  • достатньо буде прогресивного блокування і персонального обмеження на вживання політично забарвлених визначень, а при подальших порушеннях — персональне обмеження на редагування простору назв Вікіпедія. --В.Галушко (обговорення) 22:25, 21 червня 2019 (UTC)[відповісти]
  • оскільки більшість наведених порушень у просторі назв № 4, можна просто заборонити йому редагувати простір № 4 — і хай собі витрачає енергію на написання статей.--Анатолій (обг.) 10:12, 23 червня 2019 (UTC)[відповісти]
     Підтримую. Тільки мені здається доцільеішим накласти обмеження такі самі, які в Миколи Івкі (простір 3 і 4)--DiMon2711 10:15, 24 червня 2019 (UTC)[відповісти]
    також підтримую і мабуть треба накласти ПО 100% от свіже перекручування мого нікнейму вчергове ред. № 25505147; цитата якщо не побачили: таких "діячів" як Jphra: видавити "зарвавшихся" "вуйків", "западенців" і "диких гуцулів". До того ж видно, що користувач явно робить якийсь дивний поділ за територією. Це вже явне порушення будь-яких правил та здорового глузду. Якщо я подав запити, то я їх чітко обґрунтував. --Jphwra (обговорення) 07:28, 26 червня 2019 (UTC)[відповісти]

Голосування арбітрів щодо прийняття справи до розгляду[ред. код]

Підсумок: Позов прийнятий до розгляду. --YarikUkraine (обговорення) 21:10, 25 червня 2019 (UTC)[відповісти]

Обговорення[ред. код]

Вже було сказано досить багато. Пропоную сторонам ще раз проаналізувати ситуацію і додати те, чого, на їхню думку, бракує цьому обговоренню. Особливо цікавить думка відповідача, @Mykola Swarnyk:--Dgho (обговорення) 18:34, 26 червня 2019 (UTC)[відповісти]

Рішення[ред. код]

Арбітражний комітет нагадує свою позицію, висловлену в рішенні щодо позову № 116: Вікіпедію редагують дуже різні користувачі, що належать до відмінних культур і мають різнобічні погляди та зацікавлення. Як наслідок, незгоди і робочі конфлікти є неуникним «обов'язковим злом», на що повинні зважати всі відповідальні користувачі. Звідси випливає необхідність постійного пошуку порозуміння та компромісів.

Вікіпедія не може заборонити користувачам мати які завгодно громадсько-політичні переконання, однак вона не є майданчиком для їх промоції. Тому визнаючи право користувача Mykola Swarnyk на власну позицію з будь-якого питання, слід зауважити, що право на висловлення думок у Вікіпедії не є абсолютним. Арбітражний комітет наголошує, що взаємодія користувачів нашого проекту повинна мати єдину спрямованість — творення енциклопедії. Усі форми поведінки, що перешкоджають цій магістральній меті, повинні рішуче усуватися.

У цьому контексті неприпустимими є спроби користувача Mykola Swarnyk використати Вікіпедію як простір війни та переслідування користувачів, з якими він перебуває у світоглядному конфлікті. В інтернеті є багато інших просторів, що можуть використовуватись як трибуна чи поле битви, але Вікіпедія до них не належить.

Арбітражний комітет тлумачить поведінку користувача Mykola Swarnyk як таку, що порушує ВП:Е, ВП:ПДН, ВП:НО, і, крім того, відзначає особливу тяглість його конфліктів із багатьма колегами-волонтерами. Зважаючи на його явне небажання владнати ці конфлікти, ситуація визнається серйозною і потребує ефективного втручання.

Арбітражний комітет вирішив:

1. Заборонити користувачам Mykola Swarnyk і Jphwra редагувати чи коментувати внесок один одного. Заборонити користувачам Mykola Swarnyk і Dimon2711 редагувати чи коментувати внесок один одного.

Під редагуванням і коментуванням внеску мається на увазі відкіт, скасування, або подібне за результатом редагування одних і тих же сторінок в основному просторі Вікіпедії, пряме чи опосередковане згадування один одного, коментування дій один одного будь-де у Вікіпедії, у тому числі в коментарях (описах змін) редагувань.

2. При прямому порушенні заборони п. 1 цього рішення, користувач-порушник має бути заблокований на термін від одного тижня без обговорення першим адміністратором, що його виявив, або побачив повідомлення про порушення на сторінці запитів до адміністраторів чи власній сторінці обговорення (після перевірки отриманого повідомлення).

3. Користувачі, зазначені в п. 1 цього рішення, можуть при взаємній згоді запросити посередника зі складу адміністраторів чи найбільш досвідчених користувачів українського розділу Вікіпедії. При цьому користувач-посередник має повідомити про згоду на посередництво в адміністративній кнайпі. В такому разі виключне право на застосування п. 2 цього рішення переходить до посередника.

Обговорення на сторінці користувача-посередника, якщо воно не порушує правил ВП:НО і ВП:Е, є виключенням із заборони, встановленої п. 1 цього рішення.

Результати посередництва затверджуються Арбітражним комітетом на запит користувача-посередника.

4. Рекомендувати адміністраторам застосовувати до користувача Mykola Swarnyk прогресивне блокування строком від одного тижня в разі подальшого використання ним сторінок Вікіпедії не за призначенням (з порушенням ВП:НО, ВП:Е, ВП:ЧНВ, зокрема, вживання політично забарвлених слів стосовно користувачів, перекручування їх імен).

Блокування, зроблене з посиланням на цей пункт, може бути скасоване лише консенсусом трьох адміністраторів, або шляхом подання запиту на арбітраж.

5. Накласти на користувача Mykola Swarnyk безстрокове персональне обмеження на редагування простору «Вікіпедія:» (простір № 4). Це обмеження може бути зняте тільки шляхом подання запиту на арбітраж.

Голосування за проект Рішення[ред. код]

  1. Прийняти.--Dgho (обговорення) 12:06, 30 червня 2019 (UTC)[відповісти]
  2. Прийняти.--Piramidion 12:29, 30 червня 2019 (UTC)[відповісти]
  3. Прийняти.--YarikUkraine (обговорення) 13:48, 30 червня 2019 (UTC)[відповісти]

Підсумок: Рішення прийняте. --YarikUkraine (обговорення) 13:48, 30 червня 2019 (UTC)[відповісти]