Вікіпедія:Запити на арбітраж/Блокування Pohorynsky - прискорена процедура

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Суть позову

[ред. код]

Хоч я й не є адміністратором, змушений звернутися до АК згідно з п. 7 Вікіпедія:Правила блокувань#7. Розгляд Арбітражним комітетом заявок про розблокування через бездіяльність останніх.

Прошу розглянути в прискореному порядку термін блокування Pohorynsky, накладений AS: 6.10.2015 адміністратор AS заблокував користувача Pohorynsky на 1 тиждень з формулюванням «за матюки».

П. 6.2.4.2.9 ВП:БЛОК визначає наступний порядок блокування користувачів за систематичні образи: «Блокування нормального зареєстрованого користувача за систематичні образи інших користувачів не повинно перевищувати 1-3 доби. Анонімних вандалів дозволяється блокувати на більш тривалі строки, у тому числі й безстроково.»

Прошу за прискореною процедурою підтвердити, скоротити термін чи рекомендувати скасувати блокування користувача.

Звернення до адміністратора, що здійснив блокування див тут: Вікіпедія:Запити до адміністраторів#Грубе порушення адміністратором ВП:БЛОК. Дякую за оперативність.

Голосування арбітрів щодо позову

[ред. код]

2.5.1. Дозволяється піддавати блокуванню IP-адреси або зареєстрованих користувачів за дії, що порушують нормальне функціонування Вікіпедії, а саме:

надмірну брутальність й агресивність в обговореннях.

6.2.4.2.5. Блокування у зв'язку з особистими випадами й брутальністю може застосовуватися лише до користувачів, що систематично й зловмисно ображають інших користувачів, якщо кілька винесених із цього приводу попереджень не зробили на них впливу.

6.2.4.2.10. Блокування нормального зареєстрованого користувача за систематичні образи інших користувачів на строк від 1 тижня й вище можуть накладатися лише за рішенням АК на підставі пропозиції одного з адміністраторів, що зобов'язаний представити обґрунтування для такого рішення.

  • Таким чином, відповідно до ВП:ПБ блокування за брутальну поведінку, систематичні і зловмисні образи користувачів, у випадку, якщо попередні заходи не мали впливу може бути накладене адміністратором на термін до 1 тижня без рішення АК. --yakudza 20:20, 8 жовтня 2015 (UTC)[відповісти]

Підсумок

[ред. код]

Більшістю голосів арбітрів у задоволенні позову відмовлено. --Максим Підліснюк (обговорення) 19:39, 8 жовтня 2015 (UTC)[відповісти]