Фаворитка Міллера

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Дівчина Міллера)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Фаворитка Міллера
англ. Miller's Girl
Жанр драматичний фільм і фільм-трилер
Режисер Jade Halley Bartlettd
Продюсер Сет Роґен, Evan Goldbergd і James Weaverd
Сценарист Jade Halley Bartlettd
У головних
ролях
Дженна Ортеґа, Мартін Фріман, Дагмара Домінчик, Christine Adamsd, Башір Салагуддінd і Gideon Adlond
Оператор Daniel Brothersd
Композитор Elyssa Samseld
Кінокомпанія Point Grey Picturesd
Дистриб'ютор Lionsgate і InterCom[1]
Тривалість 93 хв.
Мова англійська
Країна  США
Рік 2024
IMDb ID 8310486

«Фаворитка Міллера» (англ. Miller's Girl) — американська драма режисера Джейд Голлі Бартлетт, в головних ролях якої беруть участь Дженна Ортега і Мартін Фрімен[2].

У ролях[ред. | ред. код]

Актор Роль
Дженна Ортега Каїро Світ[3] Каїро Світ[3]
Мартін Фріман Джонатан Міллер Джонатан Міллер
Дагмара Домінчик Беатріс Джун Гарпер Беатріс Джун Гарпер
Гідеон Адлон Вінні Блек Вінні Блек
Башир Салагуддін Борис Філмор Борис Філмор
Крістін Адамс Джойс Менор Джойс Менор

Сюжет[ред. | ред. код]

Каїро Світ, 18-річна заможна дівчина, живе одна в сімейному особняку в штаті Теннессі, поки її батьки-адвокати їдуть у відрядження. Каїро відвідує клас викладача творчого письма в старшій школі Джонатана Міллера і вражає його своїми широкими знаннями в літературі та знайомством із книгою самого Міллера «Апострофи та амперсанди». Міллер покинув писати після того, як одружився і почав викладати, а його дружина Беатріс стала більш успішним автором, і вона постійно нагадує Міллеру про відсутність у нього амбіцій писати щось нове.

Каїро має написати есе для вступу до Єльського університету, тема якого «Найбільше досягнення на сьогодні», але вона не може знайти нічого гідного, щоб написати. Її подруга Вінні жартома пропонує їй почати стосунки з учителем. Каїро вирішує послухатися цієї поради, і звертає увагу на містера Джонатана Міллера.

Каїро та Міллер починають проводити все більше часу разом поза уроками, поділяючи спільні інтереси до романів, віршів і культури Теннессі. Міллер доручає Каїро написати новелу в стилі її улюбленого автора, а вона обирає Генрі Міллера; попри провокаційний стиль автора, Міллер схвалює. Коли він випадково забирає мобільний телефон Каїро, вона просить його повернути особисто. Коли Міллер приїжджає в особняк її батьків, Каїро зустрічає його та цілує під дощем, що призводить до фізичної близькості між ними. Натхненна, вона пише еротичну новелу про сексуальні стосунки вчителя та його учениці. Поки Міллер читає твір на самоті, він захоплюється цим.

Проте в школі Міллер заявляє, що ця історія неприйнятна, і вимагає від Каїро змінити її, але вона звинувачує його в боягузтві та лицемірстві. Ображена відмовою Міллера, Каїро надсилає історію віцедиректорці школи Джойс Манор, щоб викрити можливий роман між ними.

Після співбесіди пана Міллера відсторонюють від роботи, і він може бути звільнений до слухання шкільною радою. Каїро вирішує свідчити проти нього на слуханні. Усвідомлюючи, що дії Каїро зробили з Міллером, Вінні просить її зняти звинувачення проти нього, але Каїро відмовляється, називаючи падіння Міллера своїм «найбільшим досягненням на сьогодні». Вона пише свій досвід у вступному есе в тому ж стилі, який використовував Міллер у своїй книзі. Міллер, який досяг дна, але вперше за багато років отримав натхнення, вирішує написати нову книгу.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Terjesztésre kerülő filmalkotások és artfilmek nyilvántartásaNMHH.
  2. Anthony D'Alessandro, Anthony D'Alessandro (19 вересня 2022). Jenna Ortega Joins Martin Freeman In Lionsgate & Point Grey’s ‘Miller’s Girl’. Deadline (амер.). Процитовано 5 січня 2023.
  3. Miller's Girl - IMDb. Процитовано 13 січня 2023.