КТГ-2

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
КТГ-2
КТГ-2 у Брянську
Виробник Київський тролейбусний завод
Батьківська компанія Київський тролейбусний завод
Також називається Київський вантажний тролейбус з відкритим кузовом
Роки виробництва 19781993
Місце виробництва СРСР, Україна
Попередник(и) КТГ 1
Наступник(и) КТГ 4
Клас Тролейвоз
Стиль кузова вагонний пікап
Платформа висока 80 см від землі
Двигун(и) 2 двигуни (дизельний та елекромотор)
Довжина 9.3 метра
Ширина 2.2 метри
Висота 2.8 метри
Маса 9.5 тон
Найвища швидкість 70 км/год
Місткість бака вміщує 150 літрів
Споріднені КТГ-1, КТГ-4, КТГ-5

КТГ 2 — вантажний тролейбус, що вироблявся Київським тролейбусним заводом у 19781993 роках. Є дуже подібним до КТГ 1 і має лише одну суттєву відмінність — має відкритий кузов, пристосований для перевезення більш важких та довгих вантажів як-от: дощок, металевих пластин. Зазвичай використовується, як тролейбус техдопомоги, або буксирувальник, зазвичай пасажирських тролейбусів.

За технічними характеристиками КТГ 2 мало відрізняється від свого попередника, хоча має швиший розгін до максимальної швидкості, та має потужніший двигун (110 і 130 кВт відповідно). Має відкритий кузов: у ньому набагато легше перевозити довгі чи важкі вантажі, тому у деяких містах СНД КТГ 2 досить часто ще підвозять товари до крамниць.

На 2008 рік, в Україні було зафіксовано 37 моделей у 24 містах, 21 вантажний тролейбус через зламаність, невідповідність технічним нормам, демонтовані тролеї, несправність, вік та інші причини офіційно списано (див. Вантажний тролейбус).

КТГ 2 має 7-метрові тролеї (які доволі часто піднімають рівень контактної мережі) та має бензиновий двигун (його місткість приблизно 140-160 літрів), витрати палива на 100 кілометрів 30-40 літрів залежно від швидкості пересування машини.

В Україні, ті тролейбуси КТГ 2, що ще на ходу, найчастіше виконують функції буксування несправних пасажирських тролейбусів, простоюють у депо  як сараї, а деякі функціонують як переїзні  їдальні.