Обговорення користувача:Yuri V./Ковалишин Олег Ярославович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Поради від Jbuket[ред. код]

Станом на 13.08 21:30 у статті забагато лірики. Необхідно переробляти. Дати більше посилань:

  1. На блог самого Raider-а
  2. На блог ВМ УА, де було оригінальне повідомлення
  3. На офіційну інформацію від батальйону і т.д.

Поставити шаблон

Yuri V./Ковалишин Олег Ярославович
Загальна інформація
Військова служба

і переписати текст у енциклопедичному стилі. Треба також без зайвих емоцій розписати внесок Raider-а у Вікіпедію. Хто візьметься зробити ключові правки? --Jbuket (обговорення) 18:37, 13 серпня 2014 (UTC)Відповісти

З обговорення ВП:ЗППА/Aced (сьома номінація)[ред. код]

Вибрав те, що стосується саме тексту статті.

  • Додам важливі деталі:
    1. Саме я написав оригінальний некролог, на публікацію якого для вікі-спільноти дала згоду родина загиблого.
    2. Пізніше його було передруковано без моєї згоди в журнал «Культура і життя» та майже дослівно перенесено до Вікіпедії. Перед тим, як надати згоду на таку публікацію я вважав би за ввічливе принаймні поцікавитися згодою родини загиблого.
    3. Не далі як вчора (точніше, в ніч проти вівторка 12 серпня) я отримав звернення від родини Олега, які просили виправити неточності у публікації (неточності були в статті не лише не виправлені, а ще й розтиражовані).
    4. Здається, хтось забув, що про загиблих прийнято писати або добре, або ніяк, і написав неенциклопедичні, не підтверджені джерелами роздуми в стилі «Мабуть важко найти в Укр-вікі іншого користувача з такою багатою історією блокувань» ще й з посиланням на обліковий запис, приналежність якого Олег ніколи не визнавав.
    5. Як автор оригінального матеріалу вважаю дії Aced'а цілком правильними, і повідомляю, що в разі відновлення сам вилучу цю статтю — наприклад, як порушення моїх авторських прав, бо я точно не надам дозвіл на використання матеріалу в ТАКОМУ вигляді
Сподіваюся, що більшість вікіпедистів мають повагу до загиблих та їх родин, яким, мабуть, неприємно бачити такі спекуляції. Закликаю закрити номінацію і дочекатися появи якісних джерел про Олега, на основі яких можна було б написати статтю — NickK (обг.) 13:03, 13 серпня 2014 (UTC)
  • 6. Мені дуже важко писати про цей випадок, бо я був особисто знайомий з Олегом, і саме я першим із вікіпедистів дізнався про його смерть. Скажу лише те, що 80% тексту в статті — мої, 20% — домисли Wanderer'а. Коли я писав той некролог, я зовсім не розраховував, що комусь узагалі спаде на думку зробити з нього енциклопедичну статтю — енциклопедичні статті пишуться дещо інакше. Більше того, я навіть не можу гарантувати 100% достовірності фактів у тому некролозі — наприклад, не далі як вчора сестра Олега звернулася до мене з проханням виправити там певні помилки. Я аж ніяк не розраховував, що мою публікацію буде скорочено передруковано в журналі «Культура і життя» (без моєї згоди!) та потім ще раз перенесено до Вікіпедії — я б неодмінно спитав згоду в родичів Олега на такі публікації, бо первинно ми обговорювали лише публікації для вікі-спільноти. Особливо ганебно те, що дехто забув, що про померлих треба писати або добре, або ніяк, і видав набір пасажів на кшталт «Мабуть важко найти в Укр-вікі іншого користувача з такою багатою історією блокувань». Писати статті про загиблих героїв потрібно, але спокійно та на основі якісних джерел (наприклад, порівняйте якість статті про Костенка з якістю статті про Олега, висновки очевидні). Тому я не лише вважаю дії Aced'а правильними, а й запевняю, що я б і сам вчинив так само — NickK (обг.) 12:54, 13 серпня 2014 (UTC)

 Коментар До мене звернулася сестра Олега та попросила вилучити певну інформацію про нього, яку вона піддала сумніву. ІМХО, варто узгодити з нею текст статті. Оперативно цим зайнятися не можу, тож попросив допомоги в @NickK:. Вини Aced'а у вилученні статті нема, мабуть його попросив це зробити NickK. Мова про оскверніння пам’яті не йде.--Ліонкінг (обговорення) 10:16, 13 серпня 2014 (UTC)

Звертаю увагу усіх, які під час номінації виявили людяність (чи щире каяття) та небайдужість до цієї статті.

Вибачте, якщо когось пропустив.

Юрій Дзядик 07:40, 19 вересня 2014 (UTC).Відповісти

як це гидко, видаляти статтю про таку Людину, --Л. Панасюк (обговорення) 12:23, 8 травня 2016 (UTC)Відповісти
Тут поставлені в один ряд «небайдужі» — і тих, хто статтю створив і намагався зберегти пам'ять про Олега, і ти не..люди, хто її (і статтю, і пам'ять) як міг знищував. (Вікіпедія:Статті-кандидати на вилучення/12 серпня 2014). Спасибі тим, хто створив нову статтю про цього славного хлопця. Вічна йому слава і світла пам'ять! Низький уклін його батькам.--78.51.134.92 18:17, 23 серпня 2016 (UTC)Відповісти

нові джерела[ред. код]

Юрій Дзядик в) 15:35, 21 червня 2016 (UTC).Відповісти