Розвідувальне агентство (Хорватія)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Розвідувальне агентство)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Розвідувальне агентство
(OA)
хорв. Obavještajna agencija
 
Загальна інформація:
Тип: спеціальна служба
Юрисдикція: Хорватія Хорватія
Дата заснування: 2002
Дата ліквідації: 2006
Відомство-попередник: Хорватська розвідувальна служба
Відомство-наступник: Агентство безпеки і розвідки
Структура:
Перший директор: Дамір Лончарич
Другий і останній директор: Веселко Грубишич
Штаб-квартира:
Адреса штаб-квартири: Загреб

Розвідувальне агентство (хорв. Obavještajna agencija) — колишня хорватська спецслужба, яка з ухваленням у квітні 2002 нового Закону Хорватії «Про служби безпеки» перейняла майно, службовців, більшість повноважень і поточні справи колишнього Управління національної безпеки, чи то пак Хорватської розвідувальної служби.

Діяльність[ред. | ред. код]

Відповідно до зазначеного Закону, агентство, діючи за кордоном, аналізувало, обробляло та оцінювало дані політичного, економічного, безпекового і військового характеру, що стосуються зарубіжних країн, міжнародних урядових і неурядових організацій, політичних, військових та економічних альянсів, групи та осіб, особливо тих, які вказують на наміри, можливості, приховані плани і таємні дії, спрямовані на загрозу національній безпеці.

Також шляхом співпраці з відповідними службами Міністерства закордонних справ дбало контррозвідувальну безпеку хорватських громадян та установ за кордоном.

Агентство співпрацювало з іноземними службами безпеки та іншими відповідними службами, обмінюючись даними та інформацією, а також виконуючи завдання у межах своїх повноважень, координувало взаємодію інших служб безпеки Республіки Хорватія із службами іноземних партнерів.[1]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]