Ронна Мак-Деніел

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Ронна Макденіел)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ронна Мак-Деніел
англ. Ronna Romney McDaniel
Народилася 19 січня 1973(1973-01-19) (51 рік)
Остін, США
Країна  США
Діяльність політична діячка
Alma mater Університет Бригам Янг і Lahser High Schoold
Заклад Republican National Committeed
Партія Республіканська партія США
Батько G. Scott Romneyd
Мати Ronna Romneyd
Родичі Мітт Ромні

Ронна Ромні Мак-Деніел (англ. Ronna Romney McDaniel; нар. 20 березня 1973, Остін, Техас) — американський політик, голова Національного комітету Республіканської партії з 2017 року[1], голова Республіканської партії штату Мічиган з 2015 до 2017 року.[2] Мак-Деніел є онукою колишнього губернатора штату Мічиган і міністра в адміністрації Ніксона Джорджа Ромні і племінницею сенатора США Мітта Ромні.

Біографія[ред. | ред. код]

Навчалась у середній школі Лассера в Блумфілд-Гіллз, штат Мічиган. Здобула ступінь бакалавра з англійської мови в Університеті Брігама Янга.

Працювала у SRCP Media менеджером з виробництва. Вона також була бізнес-менеджером у компанії Mills James та менеджером у штаті фірми Ajilon.

Брала участь у виборчій кампанії свого дядька Мітта Ромні у Мічигані на президентських виборах 2012 року. 2014 року була обрана представником штату Мічиган для Республіканського національного комітету.

Під час президентських виборів у 2016 році Мак-Деніел була делегатом на Національній конференції Республіканської партії для Дональда Трампа.

Мак-Деніел та її чоловік Патрік Мак-Деніел мають двох дітей. Живуть у місті Нортвіль, штат Мічиган.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]