Гора дракона (Крим)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Версія від 17:10, 31 серпня 2015, створена Helixitta (обговорення | внесок) (текст вилучений, як порушення авторського права)
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Статтю «Гора дракона (Крим)» створено в рамках конкурсу «Пам'ятки України: Крим».
Від розміру та якості цієї статті станом на 31 серпня 2015 року залежатиме остаточний бал конкурсанта, який її створив чи доповнив.


Гора Дракона, або Св. Юра - геологічна пам*ятка середньоюрського вулканізму у смт. Санаторне (АР Крим, Україна). Являє собою неузгоджену дайку, що прорвала тріасові та ранньоюрські породи приблизно 135-120 млн. років тому та вийшла на поверхню в результаті ерозії. Складається з діабазів, базальтів та трахитів, що дуже виділяє її на фоні вапняків та крейди. Через гору прокладено автомобільний тоннель Південнобережгого шоссе.

Біля підніжжя гори розташований санаторій "Південний" та пляж Мелласу.

Текст вилучений зі статті через підозру в порушенні авторських прав

Текст, що раніше перебував на цій сторінці, запідозрено в порушенні авторських прав на текст із таких джерел:

http://www.proza.ru/2009/08/26/42

Дата, коли було знайдено порушення: 31 серпня 2015.


Тому, хто повісив цей шаблон:

На сторінку обговорення користувача, який розмістив цю статтю, варто додати повідомлення {{subst:nothanks cv|Гора дракона (Крим)|url=http://www.proza.ru/2009/08/26/42}} --~~~~.


До уваги користувача, який розмістив цю статтю

Не редагуйте статтю зараз, навіть якщо ви збираєтеся її переписати. Дотримуйтесь вказівок нижче.

У випадку, якщо новий текст написано не буде, цю статтю буде вилучено через тиждень після появи цього попередження (детальніше див. документацію шаблону).

Вихідний текст цієї статті з можливим порушенням копірайту можна знайти в історії змін.

Зверніть увагу, що розміщення у Вікіпедії матеріалів, автор яких не надав явного дозволу на їхнє використання відповідно до ліцензії GNU FDL без незмінюваних секцій та Creative Commons із зазначенням автора / розповсюдження на тих самих умовах, може бути порушенням законів про авторське право. Користувачів, які додають до Вікіпедії такі матеріали, може бути тимчасово позбавлено права редагувати статті.

Попри все, ми завжди раді вашим оригінальним статтям.

Дякуємо.


Цю сторінку внесено до категорії Вікіпедія:Можливе порушення авторських прав.


Корисні копалини

Як і у Карадазі, на горі Дракона було виявлено хрізоліт, авгіт, топази, олівін та інші напівдорогоцінні каміння. Також експедиції геолого-географічного факультету Одеського національного університеу імені І. І. Мечникова було знайдено перші алмази в Україні. Щоправда, кримські алмази занадто малі - менше мілліметра, тож розробка алмазного родовища нерентабельна.

Також гора Дракона слугувала родовищем зеленого діабазу, з якого Воронцов Михайло Семенович побудував у Алупці Воронцовський палац.

Шановний користувачу! Дякуємо, що ви зробили свій внесок до Вікіпедії, створивши статтю Гора дракона (Крим). Проте ця стаття надто мала та/або недооформлена, щоби бути повноцінною енциклопедичною статтею. Якщо протягом трьох днів її не буде суттєво поліпшено (хоча б до рівня статті-заготовки), статтю буде вилучено. Якщо ви маєте намір доробити статтю, приберіть зі статті шаблон-попередження та поставте шаблон {{Edited}}. Із запитаннями можете звертатися до мене. — ~~~~

Посилання:

http://журналкрым.рф/uploads/posts/2012-06/1340021326_460h300-tunn.jpg