Сієнна Гіллорі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Сієнна Тіггі Гіллорі (англ. Sienna Tiggy Guillory; нар. 16 березня 1975, Кеттерінг) а нглійська актриса і колишня модель.

Біографія

Гіллорі народилася в місті Кеттерінг, Нортгемптоншир (Англія), в сім'ї американського артиста Айзека Гіллорі та його першої дружини Тіни Томпсон (модель), з якою він одружився в 1973 році.

Її батьки переїхали до міста Фулем (Лондон), коли Гіллорі було 2 роки, а потім у Норфолк, коли їй виповнилося 11 років.

Її батьки розлучилися у 1990 році, коли Сієнні було 14 років. У 1993 році її батько одружився з Віккі Макміллан.

Гіллорі відвідувала школу Грешемс в Норфолку, де брала участь у численних шкільних постановках. У грудні 2000 року, у віці 53 років, помер її батько.

Кар'єра

Сієнна Гіллорі стала відома американській публіці завдяки своїй роботі у популярному міні-серіалі «Олена Троянська», в якому вона виконала головну роль Олени. Вона також знімалася в американських фільмах, таких як «Оселя зла 2: Апокаліпсис», «Машина часу» та «Реальне кохання».

Після зйомок на британському телебаченні в міні-серіалі «Пірати» та безлічі малобюджетних фільмів Сієнні посміхнулася удача, і вона отримала головну роль в екранізації Кінгслі Еміса «Дівчина, схожа на тебе» на ВВС.

З того часу Сієнна грала в лондонському Вест-Енді в «Порядку речей» Ніла Ла Бьюта і продовжувала працювати з незалежними американськими кіностудіями над фільмами «Поцілунок навиліт», «Покупки на ніч дивлячись», «Закони бажання» і «Набуття тиші».

Нещодавно Сієнна перестала зніматися у незалежному іспанському фільмі «Серце Землі» за участю Каталіни Сандіно Морено.

Знялася у фільмі «Ерагон» у ролі ельфійки Ар'ї, та у фільмі «Королева-дівина» у ролі фрейліни Єлизавети I, Летиції Нолліс.

Особисте життя

У 1997—2000 роках була одружена з Ніком Мораном. У 2000 році почала зустрічатися з англійським актором Енцо Чіленті, а у 2002 році пара одружилася. У 2011 році Сієнна народила двох близнючок, Валентину Чіленті та Люсію Чіленті.