Capture

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Capture
фотографія
Основна інформація
Попередні назви Capture the Crown
Жанр Постгардкор
Електронікор
Роки 2010–2020
Країна Австралія
Місто Сідней
Мова Англійська
Лейбл Sumerian Records (2012-2013)
Independent (2013 - 2016)
Artery Recordings (2016 - наш час)
Склад Джеффрі Велфар
Джей Мензіс
Блейк Елліс
Кріс Шихан
Тайлер Марч

Capture (спочатку відомі як Capture The Crown) — австралійський металкор-гурт, утворений на початку 2010 року після розпаду іншого металкор-колективу, Atlanta Takes State. Гурт став відомим під назвою Capture the Crown, коли випустив відеокліп на пісню «You Call That a Knife? This Is a Knife!» (2011) на YouTube. У грудні 2012 року гурт підписав контракт із лейблом Sumerian Records, але вже у жовтні наступного року його розірвали. З моменту заснування гурт випустив два студійні альбоми: Til Death (18 грудня 2012), який потрапив до трьох компонентів чарту Billboard: «Top Hard Rock» (№ 21), «Top Heatseekers» (№ 7) і «Top Independent Albums» (№ 25), а також Reign of Terror (5 серпня 2014), який посів 86 місце в американському чарті Billboard 200. У серпні 2013 року гурт оголосив плани видати мініальбом Live Life, який вийшов 4 лютого 2014 року. Пізніше у 2014 році вони оголосили, що підписали контракт з лейблом Artery Recordings. У березні 2017 року гурт скоротив назву до Capture і видав пісню під новою назвою[1].

Історія[ред. | ред. код]

2010–2012: заснування та 'Til Death[ред. | ред. код]

Гурт був створений на початку 2010 року в Сіднеї Блейком Еллісом на гітарі (пізніше на бас-гітарі), Джей Мензісом на гітарі та Джеффрі Веллфером на вокалі[2]. Гурт здобув популярність завдяки своєму каналу на YouTube, а його перший реліз «You Call That a Knife? This Is a Knife!»[3] швидко набрав п'ять мільйонів переглядів менш ніж за рік[2]. Усі троє, Веллфер, Мензіс та Елліс, раніше грали в іншому металкор-гурті, Atlanta Takes State. Хоча їхній кліп швидко приніс їм популярність на сцені, він також викликав критику за схожість з іншими гуртами цього жанру, такими як Asking Alexandria. Їхній перший барабанщик, Тайлер Марч (відомий під псевдонімом Lone America і за грою на барабанах в гурті A Late Night Serenade), є єдиним учасником гурту не з Австралії, а з Карлайла, штат Пенсильванія, США. Інші учасники познайомилися з ним в Інтернеті, і його запросили до гурту. Кріс Шихан приєднався до гурту у 2011 році, після того, як зіграв у Curse at 27 з Велфером.

Чотири місяці потому, 11 березня 2012 року, гурт випустив другий сингл «#OIMATEWTF», де як запрошений вокаліст виступив Денис Шафоростов, на той час учасник гурту Make Me Famous[4]. Відео набрало майже 500 000 переглядів менш ніж за півроку. Через місяць вийшов кавер на пісню Джейсона Деруло «In My Head»[5], за яким послідував четвертий сингл гурту, «Ladies & Gentlemen... I Give You Hell», випущений 1 липня 2012 року, який набрав 350 000 переглядів менш ніж за два місяці[6].

20 серпня 2012 року гурт оголосив, що буде підтримувати тур Talk Your [S]#?!, We'll Give You a Reason гурту Woe, Is Me разом з Chunk! No, Captain Chunk!, Our Last Night, Secrets і The Seeking[7]. 19 листопада того ж року гурт був оголошений частиною американського хедлайнерського туру Of Mice & Men 2013 року з Woe, Is Me, Texas in July і Volumes з середини січня до початку лютого[8].

24 листопада 2012 року гурт оголосив про вихід дебютного альбому Til Death 18 грудня, який вийде самостійно, а на сайті гурту було відкрите попереднє замовлення. Разом із анонсом гурт опублікував обкладинку і трек-лист альбому[9]. 3 грудня 2012 року гурт підписав контракт із лейблом Sumerian Records, який випустив їхній майбутній альбом. Одночасно з анонсом з'явився кліп на «Ladies & Gentlemen... I Give You Hell»[10].

13 грудня гурт розпочав трансляцію «RVG», нового синглу з майбутнього альбому, на YouTube[11]. 18 грудня 2012 року вийшов дебютний альбом гурту Til Death, записаний на студії Chango Studios, продюсером і міксингом якого виступив Кемерон Мізелл, а мастерингом — Джоуї Стерджес[12]. Альбом потрапив до трьох чартів Billboard: «Top Hard Rock» (№ 21), «Top Heatseekers» (№ 7) і «Top Independent Albums» (№ 25)[13].

2013-2014: Live Life і вихід з лейблу Sumerian[ред. | ред. код]

11 березня 2013 року було оголошено, що гурт візьме участь у першому хедлайнерському турі Crown the Empire[2], The Generation Now Tour з 7 по 26 травня того ж року разом з Palisades, Heartist і Famous Last Words[14]. 3 квітня 2013 року гурт був оголошений одним з перших гуртів Vans Warped Tour UK разом з Rise Against, Yellowcard, Billy Talent, Real Friends і Crossfaith. Виступ у рамках UK Warped Tour відбувся 16 і 17 листопада у лондонському Alexandra Palace другий рік поспіль[15].

4 квітня 2013 року гурт був оголошений учасником туру 2013 All Stars Tour з іншими колективами Every Time I Die, Chelsea Grin, Veil of Maya, Terror, Stray from the Path, Iwrestledabearonce, For All Those Sleeping і DayShell. До них приєдналися Volumes і Structures в окремі дати[16]. 20 травня гурт випустив сингл «Rebearth» за участю Тайлера Сміта з The Word Alive, а також «All Hype All Night», сингл з майбутнього мініальбому. Реліз нового синглу відбувся 21 травня[17].

17 липня гурт оголосив про тур «All Hype All Night Tour», який розпочнеться 31 серпня і триватиме до вересня з гуртами Secrets, Ice Nine Kills, My Ticket Home і City in the Sea[18]. 29 серпня було оголошено, що гурт відіграє тур «Scream It Like You Mean It Tour 2013» після витоку розкладу разом з іншими гуртами, такими як Like Moths to Flames, Hawthorne Heights і I Am King[19]. Пізніше того ж дня гурт випустив лірик-відео синглу «All Hype All Night» на лейблі Alternative Press, а майбутній мініальбом був анонсований як такий, що незабаром вийде на лейблі Sumerian Records[20].

30 жовтня 2013 року лейбл Sumerian Records оголосив, що виключив Capture the Crown зі свого реєстру, із заявою «...Ми готові повідомити вам, що ми розлучаємося з Capture The Crown через музичні/творчі розбіжності. Ми бажаємо їм удачі у їхніх майбутніх починаннях»[21]. Гурт надав власну заяву: «Ми хотіли б подякувати Sumerian Records за все, з чим вони допомогли нам протягом усього періоду наших ділових відносин. За цей час ми змогли випустити наш дебютний альбом, переїхати до США, гастролювати з такими чудовими гуртами, як Of Mice & Men, Every Time I Die, Chelsea Grin, Story of the Year, Volumes і багатьма іншими. Незалежно від нашої поточної ситуації, гурт зараз працює над новим повноформатним альбомом, про який ви почуєте більше в найближчому майбутньому. Це може бути кінцем чогось хорошого, але це також початок чогось дивовижного!»[21][22].

9 листопада гурт оголосив, що скасовує свій британський тур, але що вони дуже старанно працюють над новим альбомом і відправляться в студію в січні[23]. 3 грудня 2013 року гурт оголосив, що запустив кампанію на Indiegogo зі збором $10 000 для фінансування мініальбому Live Life, над яким вони працювали, будучи частиною лейблу Sumerian Records[24]. Наступного дня гурт випустив неопрацьовану версію треку «Live Life» з майбутнього мініальбому, ця пісня стала першим релізом гурту, випущеним не на лейблі Sumerian Records[25]. 14 грудня 2013 року було оголошено, що гурт виступить на розігріві у турі The New Kings Tour гурту Attila, який триватиме з кінця січня по лютий, разом з такими колективами, як I See Stars, Ice Nine Kills і Myka Relocate[26].

2014–2016: зміна лейблу і Reign of Terror[ред. | ред. код]

22 грудня 2013 року Блейк Елліс оголосив про вихід з гурту на особистій сторінці у Facebook, написавши: «...З великим сумом повідомляю, що через нещодавні події я більше не буду грати на бас-гітарі у Capture The Crown, гурті, який я створив і в якому був з самого початку»[27][28]. Через два дні гурт випустив фотографію, оголосивши, що Гас Фаріас з гурту Volumes виконає партію гостьового вокалу в одній з пісень з їхнього майбутнього мініальбому[29].

5 січня 2014 року Метт Гуд (з гурту From First to Last) написав у Твіттері, що він буде продюсувати новий альбом Capture the Crown разом з продюсером Тейлором Ларсоном (Periphery, Sky Eats Airplane) у Вашингтоні[30]. Наступного дня гурт оголосив, що вони подвоїли свою початкову мету краудфандингу, зібравши 22 207 доларів США, і тепер зможуть отримати права на вже записаний мініальбом, а також відправитися до студії, щоб почати запис нового альбому[28]. 9 квітня 2014 року гурт був підписаний з лейблом Artery Records[31].

2 червня 2014 року гурт оголосив, що їх новий альбом Reign Of Terror вийде 5 серпня 2014 року[32]. 9 червня 2014 року гурт випустив пісню «To Whom It May Concern», перший сингл з альбому. Пізніше гурт випустив ще дві пісні з альбому — «I Hate You» (реліз відбувся 1 липня 2014 року) і «Make War, Not Love» за участю Алекса Колера з Chelsea Grin (реліз відбувся 24 липня 2014 року). Reign of Terror вийшов 5 серпня і зайняв 86 місце в чарті Billboard 200 в США.

У жовтні 2014 року гітаристи Джей Мензіс та Кріс Шіхан разом із барабанщиком Тайлером Марчом також покинули гурт. Джей назвав причиною свого виходу те, що гурт приносив негатив в його життя. Гурт підтвердив цю новину на своїй сторінці у Facebook. Також 26 жовтня гурт оголосив, що новим гітаристом став Мітч Роджерс. У 2015 році Джо Абіхейр (колишній учасник Hunt The Haunted і Empires Fall) замінив Райана Серітті на барабанах — починаючи з їх першого австралійського туру.

З березня по квітень 2016 року гурт гастролював Сполученими Штатами з Slaves, Myka Relocate[33], Outline in Color та Conquer Divide[34].

2016–2019: зміна назви та Lost Control[ред. | ред. код]

30 липня 2016 року гурт випустив новий сингл «The Lake» зі свого майбутнього альбому. 14 березня 2017 року гурт написав «RIP CTC» у своїх соціальних мережах, що змусило шанувальників подумати, що гурт розпався. Однак в Instagram гурту з'явився тизер під новою назвою Capture. Він містив короткий кліп на пісню і список майбутніх гастрольних дат у США. Незабаром після цього повна версія пісні під назвою «Lost Control» вийшла на лейблі Artery Recordings. Гурт пояснив, що хотів перегорнути сторінку в новому проекті і відійти від так званого «негативу» металкор-сцени, не відштовхнувши при цьому колишніх шанувальників Capture the Crown[1]. Незважаючи на це, гурт взяв неоголошену перерву до серпня 2018 року, коли вони оголосили, що відправляться в турне з MyChildren MyBride, Secrets, Earth Groans і Half Hearted в рамках 10-річного ювілейного туру MyChildren MyBride's Unbreakable 10th Anniversary Tour у жовтні. 12 липня 2019 року гурт випустив нову пісню під назвою «No Cure», а також анонсував новий альбом під назвою Lost Control, реліз якого відбувся 16 серпня 2019 року.

Гурт припинив діяльність у 2020 році, хоча не оголошував цього. Колишні учасники гурту періодично говорять про можливе воз'єднання[35].

Дискографія[ред. | ред. код]

Студійні альбоми[ред. | ред. код]

як Capture the Crown:

  • 'Til Death (2012)
  • Reign of Terror (2014)

як Capture:

  • Lost Control (2019)

Мініальбоми[ред. | ред. код]

  • Live Life (2014)

Учасники[ред. | ред. код]

  • Джеффрі Велфер — вокал (2010–2020)
  • Менні Домінік — ударні (2017–2020)
  • Ерік Вон Везерфорд III — бас, бек-вокал (2019–2020)

Колишні учасники[ред. | ред. код]

  • Блейк Елліс — ритм-гітара (2010–2013), бас (2013)
  • Джей Мензіс — соло-гітара (2010–2014)
  • Кріс Шихан — бас-гітара (2010-2013), ритм–гітара (2013–2014)
  • Тайлер «Lone America» Марч — ударні (2010–2014)
  • Кайл Девані — соло-гітара (2014–2015)
  • Райан Серітті — барабани (2014–2015)
  • Джо Абіхейр — ударні (2015–2016)
  • Алек Хоксі — ударні (2016)
  • Мітч Роджерс — ритм-гітара (2014–2016), соло-гітара (2015–2016)
  • Моріс Морфо — бас-гітара (2014–2016)
  • Роберт Вестон — бас-гітара (2017)
  • Алекс Маггард — соло-гітара, ритм-гітара, бек-вокал (2016–2018), бас (2017–2018)

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Capture The Crown debut new project Capture, release heavy new song "Lost Control"—listen – News – Alternative Press. Alternative Press (англ.). 17 March 2017. Процитовано 18 March 2017.
  2. а б в Monger, Timothy. Capture the Crown | Biography. Allmusic. Процитовано 6 January 2014.
  3. Capture The Crown – You Call That A Knife? This Is A Knife! Official Music Video. Capture The Crown.
  4. Capture The Crown – #OIMATEWTF Ft. Denis Shaforostov (Official). Capture the Crown.
  5. Capture The Crown – In My Head – (Jason Derulo cover). Capture The Crown.
  6. Capture The Crown – Ladies & Gentlemen... I Give You Hell Official Video. Capture The Crown.
  7. Woe, Is Me Headlining 'Talk Your [S]#?!' Tour. Under the Gun Review. 20 August 2012. Архів оригіналу за 6 January 2014. Процитовано 7 January 2014.
  8. Of Mice And Men Announce 2013 US Headlining Tour; Reveal Support And Dates. Under the Gun Review. 19 November 2012. Архів оригіналу за 6 January 2014. Процитовано 7 January 2014.
  9. Capture The Crown Announce Debut Album; Launch Pre-Orders. Under the Gun Review. 24 November 2012. Архів оригіналу за 6 January 2014. Процитовано 7 January 2014.
  10. Capture The Crown Sign With Sumerian Records; Release Music Video. Under the Gun Review. 3 December 2012. Архів оригіналу за 6 January 2014. Процитовано 7 January 2014.
  11. STREAM: Capture The Crown – "RVG". Under the Gun Review. 13 December 2012. Архів оригіналу за 6 January 2014. Процитовано 7 January 2014.
  12. Capture The Crown. Kill Your Scene. Архів оригіналу за 16 June 2012.
  13. Capture the Crown | Awards. Allmusic. Процитовано 6 January 2014.
  14. Crown The Empire Announce First Headlining Tour. Under the Gun Review. 11 March 2013. Архів оригіналу за 6 January 2014. Процитовано 7 January 2014.
  15. Vans Warped Tour UK Announces Early Line-Up. Under the Gun Review. 3 April 2013. Архів оригіналу за 8 June 2013. Процитовано 7 January 2014.
  16. Every Time I Die, Chelsea Grin, Terror, And More Announced For 2013 All Stars Tour. Under the Gun Review. 4 April 2013. Архів оригіналу за 6 January 2014. Процитовано 7 January 2014.
  17. Capture The Crown Premiere "Rebearth" Featuring Telle Smith. Under the Gun Review. 20 May 2013. Архів оригіналу за 6 January 2014. Процитовано 7 January 2014.
  18. Capture The Crown Announce The All Hype All Night Tour. Under the Gun Review. 17 July 2013. Архів оригіналу за 6 January 2014. Процитовано 7 January 2014.
  19. 2013 'Scream It Like You Mean It' Tour Lineup Leaks Out | Theprp.com – Metal, Hardcore And Rock News, Reviews And More. Theprp.com. 29 July 2013. Процитовано 7 January 2014.
  20. Capture The Crown release lyric video for "All Hype All Night" – Alternative Press. Altpress.com. 29 August 2013. Процитовано 7 January 2014.
  21. а б Sumerian Records Drops Capture the Crown. SF Media. Процитовано 6 January 2014.
  22. Sumerian Records Drop Capture The Crown Off Roster. Under the Gun Review. 30 October 2013. Архів оригіналу за 6 January 2014. Процитовано 7 January 2014.
  23. Capture The Crown Cancel UK Tour, Working On A New Album. Under the Gun Review. 9 November 2013. Архів оригіналу за 12 November 2013. Процитовано 7 January 2014.
  24. Capture The Crown Launch Indiegogo Campaign For New EP. Under the Gun Review. 3 December 2013. Архів оригіналу за 6 January 2014. Процитовано 7 January 2014.
  25. New Capture the Crown Single. Sputnikmusic. 4 December 2013. Процитовано 7 January 2014.
  26. Attila Announce US Headlining Tour. Under the Gun Review. 14 December 2013. Архів оригіналу за 16 December 2013. Процитовано 7 January 2014.
  27. Blake Ellis – It is with great sadness that due to recent... Facebook. Процитовано 3 January 2014.
  28. а б Capture The Crown Manage To Crowdfund $22,000 For New EP, Hit The Studio | Theprp.com – Metal, Hardcore And Rock News, Reviews And More. Theprp.com. 6 January 2014. Процитовано 7 January 2014.
  29. Twitter / capturethecrown. Twitter.com. Процитовано 7 January 2014.
  30. Zarrillo, Zack. Matt Good Producing Capture The Crown Record. PropertyOfZack. Процитовано 7 January 2014.
  31. Capture The Crown Sign With Artery Recordings. THEPRP. 9 April 2014. Процитовано 12 April 2014.
  32. Capture The Crown announce new album, 'Reign Of Terror' – News – Alternative Press. Altpress.com. 2 June 2014. Процитовано 8 April 2016.
  33. Slaves, Capture The Crown, Myka Relocate tour. lambgoat.com. Процитовано 7 January 2016.
  34. Myka,Relocate. bandsintown.com. Процитовано 7 January 2016.
  35. Facebook. www.facebook.com. Процитовано 28 лютого 2024.

Джерела[ред. | ред. код]

https://www.facebook.com/capturethecrown [Архівовано 21 лютого 2016 у Wayback Machine.]

https://twitter.com/capturethecrown [Архівовано 7 липня 2014 у Wayback Machine.]

Capture the Crown [Архівовано 26 січня 2014 у Wayback Machine.] - Last.fm