Паранормальне явище: Найближчий родич

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Паранормальне явище: Найближчий родич
англ. Paranormal Activity: Next of Kin
Жанр містичний фільм жахів і знайдений кадр
Режисер Вільям Юбенк
Продюсер
Сценарист Крістофер Лендон
На основі Паранормальне явище
Орен Пелі
У головних
ролях
  • Емілі Бейдер
  • Роланд Бак III
  • Ден Ліпперт
  • Генрі Айрес-Браун
Оператор Pedro Luque
Монтаж Тодд Е. Міллер
Кінокомпанія
Дистриб'ютор Paramount+
Тривалість 98 хвилин[1]
Мова англійська
Країна США США
Дата виходу
IMDb ID 10515988
paramountplus.com/movies/paranormal-activity-next-of-kin/QV1w4Q0E85CEBjjgfUXjUy0CmDkD_fxH/

Паранормальне явище: Найближчий родич — американський надприродний фільм жахів 2021 року, знятий Вільямом Юбенком, сценаристом Крістофером Лендоном і продюсерами Джейсоном Блумом і Ореном Пелі. У фільмі, який є сьомою частиною серії «Паранормальне явище», знімаються Емілі Бейдер, Роланд Бак III, Ден Ліпперт, Генрі Ейрес-Браун і Том Новіцкі, а також розповідається про групу, яка намагається зняти документальний фільм про спільноту амішів лише за щоб відкрити їм жахливі таємниці, які зберігає місто.

Незважаючи на те, що Paranormal Activity: The Ghost Dimension рекламували як останню частину оригінальної серії, у червні 2019 року студія Paramount Pictures оголосила, що розробляється сьома частина та окреме продовження, а продюсерами повернуться Блум і творець франшизи Пелі. Лендона найняли для написання сценарію на початку 2020 року, а Юбенк буде режисером у лютому 2021 року. Основну зйомку було завершено до липня 2021 року.

Паранормальне явище: Найближчий родич вийшов у Сполучених Штатах на Paramount+ 29 жовтня 2021 року.

Сюжет[ред. | ред. код]

Марго та її друг оператор Кріс хочуть зняти документальний фільм про минуле Марго. Її мати, Сара, покинула її біля лікарні, і вона дивується, що спонукало Сару прийняти таке різке рішення. На генетичному сайті вони з Крісом знайомляться зі своїм кровним родичем Семюелем, який є амішем і зараз проходить через його румспринга. Після того, як троє прилітають до Буффало, штат Нью-Йорк, до них приєднується Дейл, звукорежисер документального фільму. Семюель веде їх на ферму Бейлер, звідки родом вони з матір'ю Марго.

Яків, патріарх комуни та батько Сари, вітає команду, і вони знаходять житло в сільській кімнаті. Пізно вночі Марго прокидається і виявляє, що вдалині рухаються червоні вогні; Самуель відкидає це як полювання. Марго відвідує сарай і знаходить маленьку дівчинку, яка розчісує волосся своїй ляльці. Ляльку звуть Сара, і коли Марго каже дівчинці, що це було ім’я її матері, дівчина загадково каже, що Сара «досі там». Увечері Марго чує звуки зі старої кімнати своєї матері на горищі та бачить духа.

Наступного ранку вони беруть інтерв'ю у Джейкоба на камеру. Він розповідає їм про вільну Сару, яка кинула виклик їхнім звичаям, переспала з хлопцем із сусіднього села й завагітніла. Замість того, щоб слідувати звичаю і бути змушеною віддати Марго прийомній родині, вона натомість залишила її в лікарні, і Сару тепер вважають мертвою. За допомогою запису дрона команда Марго згодом знаходить церкву, де є попередження триматися подалі, і Джейкоб швидко прибуває, щоб не дати їм увійти. Тієї ночі Марго та команда виявляють у сараї дивний ритуал, під час якого в жертву приносять новонародженого двоголового козла.

Вирішивши дізнатися таємниці комуни, Марго та Кріс вдираються до церкви, а Дейл відволікає Семюела. Вони виявляють на підлозі картини із зображенням демонічної фігури Асмодея, а також глибоку яму, в яку Марго спускається перед відступом, коли чує дивний шум. Наступного дня Марго пробирається в кімнату Джейкоба та знаходить його комп’ютер, де вона дізнається, що вони з Семюелом знали, що вона дочка Сари, і організували її приїзд. Вона засмучується, і Кріс пропонує їм піти, але тієї ночі на Марго нападає огидна тінь. Наступного дня Кріс і Дейл знаходять кататонічну Марго з простирадлами, просоченими кров'ю; незважаючи на запевнення місцевого лікаря, у обох виникають підозри.

Кріс і Дейл їдуть автостопом у місто з листоношею, щоб отримати новий автомобільний акумулятор, і листоноша повідомляє їм, що люди на фермі Бейлер не аміші. Використовуючи Інтернет, вони знаходять про демона Асмодея: згідно з міфом, у норвезькому селі Бескіттер сталася різанина, яку, як вважають, спричинив Асмодей. Вони затримали демона всередині тіла жінки, і демон продовжує передаватись від матері до дочки по лінії крові. Кріс і Дейл розуміють, що Марго наступна на черзі, і тому її привезли в поселення.

Коли Кріс і Дейл повертаються з поїздки до магазину, Марго зникла. Поки Дейл йде, щоб встановити батарею, Кріс заходить до церкви, щоб розшукати Марго. Після зустрічі та вбивства Джейкоба Кріс знаходить Марго на дні ями та рятує її, але їх переслідує скелетна істота, коли вони тікають із церкви. Істота вбиває Дейла та переслідує Марго та Кріса в сараї, але Марго, розуміючи, що ця істота є Сарою, одержимою Асмодеєм, називає її по імені, що змушує істоту змиритися. Скориставшись ослабленим станом своєї матері, Марго штовхає Сару, від чого вона впадає насмерть на колючий ряд сільськогосподарських інструментів.

Після смерті Сари Асмодей сіє хаос на фермі Бейлер: жителі вбивають один одного, худобу та будинки горять. Марго і Кріс дістають ключі від машини з тіла Дейла і тікають з ферми. Згодом на місце прибули поліцейські, яких привернув плач дитини в сараї. Під час розслідування вони розуміють, що звуки викликані демонічним Самуелем. Використовуючи свою одержимість демонами, Семюель змушує поліцейських покінчити життя самогубством, перш ніж поїхати на поліцейському крейсері, імовірно, вирушаючи за Марго та Крісом.

Актори[ред. | ред. код]

Злий демон Асмодей, головний антагоніст франшизи.
  • Емілі Бейдер у ролі Марго
  • Роланд Бак III — Кріс
  • Ден Ліпперт у ролі Дейла
  • Генрі Айрес-Браун у ролі Семюела Бейлера
  • Том Новіцкі в ролі Джейкоба Бейлера
  • Кайлі Сіон і Кірбі Джонсон в ролі істоти

Виробництво[ред. | ред. код]

19 червня 2019 року компанія Paramount Pictures оголосила, що Джейсон Блум і творець франшизи Орен Пелі розробляють сьому частину серії фільмів[2][3]. У лютому 2020 року Блум повідомив, що сценарій пише Крістофер Лендон[4]. 12 лютого 2021 року було оголошено, що режисером фільму буде доручено Вільяма Юбенка, також підтверджено, що фільм є перезапуском, а не продовженням попередніх фільмів[5]. 14 лютого 2021 року було оголошено про виробництво фільму разом із Між життям і смертю і фільмом без назви Кладовище домашніх тварин для Paramount+[6]. У березні 2021 року Емілі Бейдер, Роланд Бак III, Ден Ліпперт і Генрі Ейрес-Браун отримали нерозголошені ролі[7]. До жовтня 2021 року Том Новіцкі став частиною акторського складу[8].

Основна зйомка завершена в липні 2021 р[9][10]. У вересні 2021 року було офіційно оголошено, що назва фільму — Паранормальне явище: Найближчий родич [11].

Реліз[ред. | ред. код]

Paranormal Activity: Next of Kin вийшов у Сполучених Штатах на Paramount+ 29 жовтня 2021 року[12], але була відкладена на 4 березня 2022 року через пандемію COVID-19[13]. Замість прокату в кінотеатрах фільм вийшов ексклюзивно на Paramount+.[6]. Генеральний директор ViacomCBS Роберт Бакіш заявив, що прем'єра фільму відбудеться до кінця 2021 року[14][15]. Прем'єру фільму офіційно перенесли на 29 жовтня 2021 року[12].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Paranormal Activity: Next of Kin. Box Office Mojo. IMDb. Процитовано 10 жовтня 2021. {{cite web}}: Cite має пустий невідомий параметр: |df= (довідка)
  2. McNary, Dave (19 червня 2019). Paramount, Blumhouse Announce Seventh 'Paranormal Activity' Movie. Variety. Архів оригіналу за 13 лютого 2021. Процитовано 31 грудня 2019.
  3. Lawrence, Gregory (8 листопада 2019). Paramount Sets a 'Paranormal Activity 7' Release Date for 2021. Collider. Процитовано 31 грудня 2019.
  4. Muncer, Mike (27 лютого 2020). The Invisible Man (2020) with Jason Blum & Leigh Whannell. Evolution of Horror. Архів оригіналу за 13 лютого 2021. Процитовано 4 квітня 2020.
  5. Jackson, Angelique (12 лютого 2021). Paranormal Activity Reboot Coming from Will Eubank, Christopher Landon. Variety. Процитовано 19 вересня 2021.
  6. а б New 'Pet Sematary' and 'Paranormal Activity' Films Headed to Paramount+ (амер.). 24 лютого 2021. Процитовано 6 березня 2022.
  7. Sampson, Jerry (26 березня 2021). Paranormal Activity 7 Cast Four Lead Characters. Screen Rant. Процитовано 11 червня 2021.
  8. Dry, Jude (6 жовтня 2021). 'Paranormal Activity: Next of Kin' Trailer: The Found Footage Scares Continue in Amish Country. IndieWire. Процитовано 6 жовтня 2021.
  9. Foutch, Haleigh (23 липня 2021). Jason Blum Reveals 'Paranormal Activity 7' Is Already Finished; Explains Why It Had to Be a Reboot. Collider. Процитовано 16 вересня 2021.
  10. Lund, Anthony (26 липня 2021). Paranormal Activity 7 Is Finished, Will Arrive on Paramount+ This Year. MovieWeb. Процитовано 16 вересня 2021.
  11. Fink, Richard (15 вересня 2021). Paranormal Activity 7 Reportedly Gets New Title & R-Rating. Screen Rant. Процитовано 16 вересня 2021.
  12. а б D'Alessandro, Anthony (17 вересня 2021). Paramount+ Sets Premiere Date For 'Paranormal Activity: Next Of Kin'; Teaser Unveiled. Deadline Hollywood. Архів оригіналу за 23 вересня 2021. Процитовано 17 вересня 2021.
  13. Anderton, Ethan (29 серпня 2020). Paramount Sets Release Dates for 'Snake Eyes', New 'Scream' and 'Paranormal Activity' Movies & More. SlashFilm. Архів оригіналу за 4 вересня 2020. Процитовано 15 жовтня 2020.
  14. Szalai, Georg (6 травня 2021). Paramount+ Plans to Debut One Original Movie a Week Beginning in 2022. The Hollywood Reporter. Процитовано 11 червня 2021.
  15. Fink, Richard (6 травня 2021). Paranormal Activity 7 To Release On Paramount+ Before End Of 2021. Screen Rant. Процитовано 11 червня 2021.

Посилання[ред. | ред. код]