Обговорення:Фонд Вікімедіа

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Редакція від 23 вересня 2021 року Шабаном Р.[ред. код]

Короткий опис. Розглянувши протокол засідання правління "Вікімедія" від 2 червня 2021 року, Я оновив інформацію про раду директорів фонду - станом на 2021 рік. Інформація взята із мови оригіналу. (Див. «Засідання Правління/Червень 2021 року/Протокол» (англ). Фонд Вікімедія. 1-2 червня 2021 р.).

Крім того, будучи дослідником інформаційної освіти, медіаграмотності, та зокрема такого "гіганта" як Вікіпедія, - я вирішив додати невеличкий підрозділ "Консультативна рада", який звертає увагу читача на те, що в управлінні фондом Вікімедія директорам допомагає спеціальна міжнародна мережа експертів (на постійній основі). (У англо-мовній аудиторії цей факт достатньо відомий)

До речі, розглядаючи протокол засідання правління, звертайте будь ласка, свою увагу на те, що декотрі з цих експертів, є безпосередньо присутніми на цьому засіданні директорів, та беруть участь в у консультуванні останніх. Серед всього іншого, вони представляють інтерактивні презентації про поточний стан справ, та пропонують річний план, який допомагає уточнити і встановити пріоритети на найближчий рік.

Серед консультантів помітно виділяються - старший менеджер з розвитку спільноти, та відповідальний менеджер зі зв'язків з громадськістю.

На останньому засіданні правління головувала директор Марія Сефідарі. А в числі присутніх був - незмінний Джиммі Вейлз (засновник Вікіпедії).

Звісно, описувати діяльність міжнародної енциклопедії, можна ще багато. І я, більш ніж впевнений, що для "справжніх поціновувачів" Вікіпедії, це доволі цікава тема. Але будемо по-трохи закінчувати.

Користуючись нагодою, хочу дещо запропонувати. Будь ласка, використовуйте сторінку "обговороення", для того, щоб ділитися - "коли", "хто" і "що саме" відредагував. Даючи при цьому короткий опис змін, а також докази достовірності джерел та актуальності інформації. Будь ласка, не ведіть тут "беззмістовні розмови", яких на жаль мені довелося побачити багато (на інших сторінках обговорення укр. Вікіпедії). Пам'ятайте, що на сторінку обговорення заходять посторонні люди і читають ваші "дописи" та "коментарі". Дякую!


Шабан Роман Петрович. Зареєстрований користувач, та один із редакторів Вікіпедії.


--Шабан Роман Петрович (обговорення) 23:01, 22 вересня 2021 (UTC)[відповісти]