Портал:Техніка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Розділ Вікіпедії: Техніка
Проєкт  |  Портал (Скор.: П:ТЕХ)
Ласкаво просимо до порталу
ТЕХНІКА
Те́хніка (від грец. τέχνη — «мистецтво, майстерність, уміння») — загальна назва засобів, механізмів і пристроїв, що не існують в природі і створені людством для обслуговування своїх потреб. У вужчому сенсі під технікою маються на увазі машини, механізми, прилади, пристрої, знаряддя тієї чи іншої галузі.


Вибрана стаття Добра стаття

Київський метрополітен — швидкісна позавулична транспортна система Києва. Має три діючі лінії, експлуатаційна довжина яких становить 69,648 км. До послуг пасажирів — 52 станції з трьома підземними пересадочними вузлами в центрі міста. Після відкриття 6 листопада 1960 року став третім за ліком метрополітеном в СРСР після московського і ленінградського.

Власником метрополітену є багатопрофільне комунальне підприємство «Київський метрополітен», створене у 1990 році. Компанія працевлаштовує майже 8 тисяч робітників (станом на 2011 рік), у його складі діють 17 експлуатаційних служб, в тому числі 3 електродепо (ТЧ-1 «Дарниця», ТЧ-2 «Оболонь» і ТЧ-3 «Харківське»), вагоноремонтний завод (ВРЗ), дирекція будівництва метрополітену.


8,8 cm FlaK 18-36 Імперський військовий музей в Лондоні
8,8 cm FlaK 18-36 Імперський військовий музей в Лондоні

88-мм зенітна гармата FlaK 18/36/37/41 — німецька зенітна гармата 1928—1945 років. У період Другої світової війни використовувалася проти авіації та танків.

Постачання гармати в зенітні частини рейхсверу, сформовані на базі семи моторизованих зенітних батарей, почалося у 1933 році під позначенням «88-мм зенітна гармата зр.18». Вказівка 1918 року в назві гармати була зроблена з пропагандистських міркувань з тим, щоб показати, що Німеччина дотримувалася умов Версальського договору, що забороняв розробляти зенітні гармати.

Вибране зображення Вибраний список

Оперативна пам'ять типу DDR3 компанії SK Hynix в антистатичній упаковці


Цікаві факти Чим допомогти?
Нові статті

Список нових статей технічної тематики. Оновлюється автоматично.

Братні портали