DF Agro (Синьків)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з "DF Agro" (Синьків))
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«DF Agro» (Синьків)
Тип Тепличний комплекс
Галузь Харчова промисловість
Засновано 2012
Штаб-квартира Синьків
Ключові особи Дмитро Фірташ
Продукція томати, огірки, перець
[Сторінка тепличного комплексу «DF Agro» (Синьків)]
CMNS: DF Agro у Вікісховищі

«DF Agro» (Синьків) — один із найбільших на території України та найсучасніших в Європі тепличних комплексів. Розташований в селі Синьків Заліщицького району Тернопільської області. Належить до корпорації Group DF.

Виробництво[ред. | ред. код]

Тепличний комплекс «DF Agro» (Синьків)

«DF Agro» щорічно виробляє 4000 тонн томатів, 1,55 тисячі тонн перцю і 350 тонн огірків.[1] Таку висока врожайність забезпечують завдяки використанню однією з найдосконаліших у світі технологій. Інвестором тепличного комплексу є бізнесмен, голова Федерації роботодавців України, уродженець Синькова Дмитро Фірташ.

У тепличному комплексі в Синькові щорічний врожай томатів становить близько 70 кг/м², перцю — близько 40 кг/м². Середня врожайність всіх культур становить 58 кг/м², що на 30-65% перевищує середній показник в аналогічних господарствах, в 6 разів — у фермерських господарствах і в 18 разів — у селянських підсобних[2].

В синьківських теплицях використовують цілодобове підсвічування рослин,[3] а також їх крапельний полив. Подачу добрив і насиченого мінералами живильного розчину, а також підтримку температурного режиму здійснює комп'ютерна система. З її допомогою фахівці з Нідерландів та Ізраїлю здійснюють дистанційний агрономічний супровід, контролюючи всі стадії вирощування рослин та врожайність.[4]

Роботу тепличного господарства «DF Agro» забезпечують близько 200 висококваліфікованих працівників.[5]

Історія[ред. | ред. код]

Будівництво тепличного комплексу «DF Agro» (Синьків) почалося в листопаді 2011 року.

21 вересня 2012 року «DF Agro» (Синьків) відкрив першу чергу тепличного комплексу загальною площею 10 га. Друга черга передбачає площу теплиць на 30 га, а її відкриття заплановано на 2013 рік.

У 2013 році комплекс визнаний «Дебютом року» в одному з аграрних рейтингів, тому що є першим і єдиним тепличним комплексом в Україні, побудованим «з нуля» і за найсучаснішими технологіями. Крім теплиць до складу DF Agro входить цех для зберігання та пакування продукції, а також теплиця з вирощування розсади потужністю 8,4 млн саджанців на рік. Продукція продається під брендом «Синьківський ярмарок»[6].

Див. також[ред. | ред. код]

Виноски[ред. | ред. код]

  1. «DF Agro» открыл первую очередь тепличного комплекса[недоступне посилання з червня 2019]
  2. Дмитрий Фирташ открыл в своем родном селе Синьков огромную современную теплицу
  3. Сьогодні «DF Agro» (Синьків) — це найсучасніший тепличний комплекс в Україні. Архів оригіналу за 23 січня 2018. Процитовано 28 вересня 2012.
  4. Фирташ строит маленькую Голландию [недоступне посилання з серпня 2019]
  5. Бізнес і влада повинні напрацювати комплексний підхід до розвитку АПК і сільських територій[недоступне посилання з червня 2019]
  6. «Аграрні експерименти» з теплицями. Архів оригіналу за 10 серпня 2020. Процитовано 10 червня 2019.

Посилання[ред. | ред. код]