'Tis the 30th Season

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Серія «Сімпсонів»
«Це — тридцятий сезон»
англ. 'Tis the 30th Season
Мардж посилено готується до Різдва
Мардж посилено готується до Різдва
Мардж посилено готується до Різдва
Сезон № 30
Серія № 649
Перший показ 9 грудня 2018
Сценарій Сюжет: Джефф Вестбрук
Сценарій: Джоел Коен і Джон Фрінк
Режисер(и) Ленс Крамер
Виконавчий продюсер Ел Джін
Код виробника YABF02
Запрошені зірки
Джейн Лінч в ролі Джині
Особливості серії
Політ у заставці Санта-Клаус пролітає повз на самокерованих санях і каже «Хо-хо-хо!»
Напис на дошці «Товстун, який працює одну ніч на рік, — це мій батько» (англ. «The fat man who works one night a year is my dad»)
Сцена на дивані Мардж, Ліса, Меґґі та Барт підвішені догори дриґом на стелі. Коли вампа-Гомер приходить, щоб напасти на них, Барт використовує силу, щоб схопити світловий меч і розрізати руку монстра. Чудовисько приєднує її назад і обіймає Мардж, і всі вони говорять «Веселого Різдва!», після чого рука вампа знову відривається.
Хронологія
Попередня Наступна
Daddicus Finch Mad About the Toy
Сезон 30
Список серій

«'Tis the 30th Season» (укр. «Це — тридцятий сезон») — десята серія тридцятого сезону мультсеріалу «Сімпсони», прем'єра якої відбулась 9 грудня 2018 року у США на телеканалі «Fox».

Сюжет[ред. | ред. код]

Після вечері до дня подяки Барт і Ліса дарують Мардж і Гомеру свої різдвяні списки, просячи лише один подарунок: смарт-телевізор, який коштує 2400 доларів. Коли вони бачать рекламу пропозицій на Чорну п'ятницю у магазині «Sprawl-Mart», Мардж і Гомер планують стратегію, щоб скористатися нею.

Мардж чекає в черзі ввечері в магазині, даруючи Ґілу Гандерсону частину свого зимового одягу, щоб він міг зігрітися. Гомер прокидається о 2:30 ранку, щоб замінити дружину, як було заплановано, але його шарф застрягає у вхідних дверях, через що Гомер втрачає свідомість.

Коли «Sprawl-Mart» відкриється о 6:00, Мардж поспішає придбати смарт-телевізор, але зупиняється, щоб допомогти Ґілу отримати подарунок для внучки. До того часу, як вона закінчує, полиці вже розібрані; крім того, Ґіл негайно продає свій подарунок отцю Лавджою за дуже завищеною ціною.

Після невдалого шопінгу Мардж налаштована рішуче відзначити Різдво. Однак Гомер та діти таємно бронюють відпочинок у тематичному парку та курорті у Флориді. Вони підсипають до чаю Мардж снодійне. Коли вона прокидається, вся сім'я їде в машині через штат Теннессі до Флориди.

Діставшись курорту, вони опиняються у тісному готельному номері з надзвичайно низькою стелею. Гомер закликає Барта та Лісу діяти так, ніби вони насолоджуються відпусткою заради Мардж. Однак, тематичний парк виявляється повним химерних, страхітливих атракціонів та незрозумілих героїв мультфільмів.

Діти скаржаться на це менеджерці Джині, кажучи, що все — зовсім не таке, як показували в Інтернеті, але Джині вона їх ігнорує. Барт обіцяє помститися…

Нарешті, Сімпсони зізнаються один одному, що їм не подобається подорож, і вирішують швидко поїхати, щоб вони могли повернутись додому до Різдва. Барт відлякує Джині, підкинувши їй у ліжко голови з аніматроних фігур віце-президентів.

По дорозі назад біля самого Спрінґфілда, в автомобіля закінчується пальне. Сімпсонів змушені пройти решту шляху по снігу. Доїхавши до міста вони бачать, як Мо у його таверні влаштовує різдвяну вечерю всім літнім та нужденним людям. Вони приєднуються до обіду разом із дідом Сімпсоном, по-новому зрозумівши важливість перебування з родиною та друзями на свята.

Джині повертає гроші Сімпсонів і додає 2400 доларів в обмін на їх обіцянку більше ніколи не відвідувати курорт. Вони купують смарт-телевізор і починають дивитися на те, як горить вогонь в HD (над справжнім каміном).

Ставлення критиків і глядачів[ред. | ред. код]

Під час прем'єри серію переглянули 7,53 млн осіб з рейтингом 2.8, що зробило її найпопулярнішим шоу на каналі «Fox» тієї ночі[1].

Денніс Перкінс з «The A.V. Club» дав серії оцінку C-, сказавши, що серія «показує, що таке „Сімпсони“, коли немає натхнення — приємний сімейний ситком із кількома ледачими сюрреалістичними дотиками»[2].

Тоні Сокол з «Den of Geek» дав серії дві з п'яти зірок, сказавши, що серія «має кращу передумову, ніж страта, відмінна від розп'яття»[3].

Згідно з голосуванням на сайті The NoHomers Club більшість фанатів оцінили серію на 3/5 із середньою оцінкою 3,09/5[4].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. DarkUFO. Final Adjusted TV Ratings for Sunday 9th December 2018. SpoilerTV. Архів оригіналу за 12 грудня 2018. Процитовано 10 липня 2020. 
  2. This Christmas, The Simpsons aims for heartwarming, lands on forgettable. The A.V. Club (англ.). 10 грудня 2018. Архів оригіналу за 14 вересня 2020. Процитовано 29 серпня 2023. 
  3. The Simpsons Season 30 Episode 10 Review: 'Tis the 30th Season. Den of Geek (англ.). 10 грудня 2018. Архів оригіналу за 16 вересня 2020. Процитовано 10 липня 2020. 
  4. Rate & Review: "'Tis the 30th Season" (YABF02). The No Homers Club (англ.). 9 грудня 2018. Процитовано 29 серпня 2023. 

Посилання[ред. | ред. код]