Євгеніївське газоконденсатне родовище

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Євгеніївське газоконденсатне родовище
Країна  Україна

Євгеніївське газоконденсатне родовище (Україна)
Євгеніївське газоконденсатне родовище

Євгеніївське газоконденсатне родовище — належить до Північного борту нафтогазоносного району Східного нафтогазоносного регіону України.

Опис[ред. | ред. код]

В адміністративному відношенні Євгеніївське газоконденсатне родовище розташоване в Кремінському районі Луганської області за 6 км на північний схід від м. Кремінна. В тектонічному плані Євгеніївська структура приурочена до зони Красноріцького скиду північних околиць Донбасу.

Євгеніївське родовище було відкрите у 2000 році пошуковою свердловиною № 2. У наш час[коли?] промислово продуктивними є горизонти у відкладах московського, башкирського та серпухівського ярусів карбону.

В дослідно-промислову розробку родовище впроваджене у 2001 р. В межах родовища пробурено 12 пошукових та розвідувальних свердловини.

Джерела[ред. | ред. код]

  • Дослідження пластових газоконденсатних систем під час геолого-економічної оцінки покладів(родовищ): Методичні вказівки / В. О. Федишин, Я. А. Пилип, М. М. Багнюк та ін. — Львів: ЛВ УкрДГРІ, 2006. — 65 с.
  • Атлас родовищ нафти і газу України : у 6 т. / гол. ред. М. М. Іванюта. — Львів : Центр Європи, 1998. — ISBN 966-7022-04-8.