Євдокимов Микола Йосипович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Євдокимов Микола Йосипович
Народився 1926(1926)
село Новопокровка, тепер Шушенського району Красноярського краю, Російська Федерація
Помер невідомо
Білий Камінь, Золочівський район, Львівська область, Україна
Країна  СРСР
 Україна
Національність росіянин
Партія КПРС
Нагороди Герой Соціалістичної ПраціОрден ЛенінаОрден Трудового Червоного ПрапораОрден Вітчизняної війни II ступеня
Медаль «За трудову доблесть»
Медаль «За трудову доблесть»
Медаль «За доблесну працю (За військову доблесть)»
Медаль «За доблесну працю (За військову доблесть)»

Микола Йосипович Євдокимов (нар. 1926(1926), село Новопокровка, тепер Шушенського району Красноярського краю, Російська Федерація — ?) — український радянський діяч, бригадир рільничої бригади колгоспу «Серп і Молот» села Білий Камінь Золочівського району Львівської області. Герой Соціалістичної Праці (8.04.1971). Депутат Львівської обласної ради народних депутатів 14—15-го скликань (у 1973—1977 роках).

Біографія[ред. | ред. код]

Трудову діяльність розпочав у 1941 році колгоспником у рідному селі. Закінчив курси трактористів і працював на тракторі в радгоспі Шушенського району Красноярського краю.

У 1943 році призваний до Радянської армії, закінчив шестимісячні курси сержантів у місті Ачинську. З 1944 року охороняв нафтопереробні заводи в місті Плоєшті (Румунія), учасник німецько-радянської війни. Брав участь у каральних операціях радянських військ і НКВС проти бійців УПА.

Після демобілізації поселився в Львівській області. Працював інспектором Олеського районного фінансового відділу Львівської області.

Член КПРС з 1955 року.

З 1950-х років — заступник голови колгоспу, бригадир рільничої бригади колгоспу імені Сталіна (потім — «Серп і Молот») села Білий Камінь Олеського (тепер — Золочівського) району Львівської області. У 1967 році бригада Євдокимова зібрала 510 центнерів цукрових буряків з кожного гектара, через рік урожай зріс до 680 центнерів. Одночасно був отриманий урожай 35 центнерів зернових з гектара.

Указом Президії Верховної Ради СРСР від 8 квітня 1971 року за видатні успіхи, досягнуті в розвитку сільськогосподарського виробництва та виконанні п'ятирічного плану продажу державі продуктів землеробства і тваринництва, Миколі Йосиповичу Євдокимову присвоєно звання Героя Соціалістичної Праці з врученням ордена Леніна і золотої медалі «Серп і Молот».

Потім — на пенсії.

Звання[ред. | ред. код]

  • молодший сержант

Нагороди[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]