Європейська Бізнес Асамблея

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Логотип

Європейська бізнес-асамблея (ЕВА, англ. Europe Business Assembly)  — це приватна організація в Оксфорді, Британія[1][2].

За даними видання The Times, видає нагороди, до яких належать « премія Сократа» та «Пам'ять королеви Вікторії», що жодним чином не пов'язані з Оксфордським університетом.

Після того, як «переможець» сплатив гонорар розміром більше 10,000 євро, нагорода вручається на церемонії в таких місцях, як Оксфордська ратуша та Інститут директорів в Лондоні.

Історія[ред. | ред. код]

Заснована 2000 року учасниками Лондонського Саміту як незалежну інформаційно-консультативну платформу для розвитку економічного діалогу. Платформа ЕВА не є самостійною юридичною особою у жодній юрисдикції. Адміністрування та управління корпоративно-консалтинговою платформою ЕВА здійснюється компаниєю «Europe Business Assembly Ltd»[3].

За галузевими напрямками Європейська бізнес асамблея очолюється Радою директорів: К. Бріггс (Британія) — комунікації; Р. Верде (Британія) — наука і освіта; Х. Верле (Швейцарія) — інвестиційна політика; В. Костігліола (Бельгія) — медицина і охорона здоров'я; І. Саввов (Британія) — адміністративне управління та маркетингова політика; Д. Неттін (Британія) — консалтингова політика.

Структура[ред. | ред. код]

Європейська Бізнес Асамблея має декілька підрозділів, що безпосередньо впроваджують у життя задекларовані принципи організації:

Обкладинка «Oxford Debate» 27 вересня 2019 р.
Академічний союз Оксфорду (англ. Academic Union Oxford (AUO)) — академічна асоціація з понад 200 канцлерів, ректорів та вчених університетів світу. Основна мета Союзу — консолідація зусиль вчених, викладачів, промисловців та виробників на розвиток соціально-відповідального бізнесу, науки і освіти. Почесним Президентом AUO є професор В. Костигліола.

Керівники вищих навчальних закладів, установ, коледжів, дослідники, вчені, викладачі та представники структур вищої освіти та бізнесу можуть приєднатися до Академічного союзу незалежно від етнічного чи релігійного походження. Крім того, освітні організації та установи можуть вступати до Академічного союзу як асоційовані члени.

Члени Академічного Союзу беруть участь у щорічному зборі Союзу — Прийомі Європейської Бізнес Асамблеї, який традиційно проводиться в Оксфорді з 2000 року, а також в інших заходах партнерів Союзу для обміну досвідом, обговорення нових досліджень та отримання підтримки один від одного.

Також AUO проводить конферецію «Oxford Debate», під час якої розглядаються питання, пов'язані із майбутнім медичної, педагогічної та інших напрямків освіти.

Глобальний клуб лідерів (англ. Global Club of Leaders)  — створений у 2006 році.

Президентом GCL є К. Бріггс. Члени GCL — вищі керівники компаній приватного та державного сектора, університетські викладачі та наукові колективи з 47 країн (Європи, Азії, Африки та Близького Сходу) об'єднуються разом для подальшого розвитку бізнесу та впливу на соціальний прогрес.

За результатами щорічної експертної оцінки в рамках щорічного проекту «Досягнення року» визначаються провідні регіональні компанії та національні лідери бізнесу, які запрошуються до Клубу.

Обкладинки «Socrates Almanac»

Агентство з розслідування фейкових новин (англ. Anti-fake news Investigation Agency (AIA))  — було створено з метою протидії дезінформації 12 квітня 2019 року на «Achievements Forum» в Лондоні 16 [Архівовано 2 грудня 2019 у Wayback Machine.]. Лідери бізнесу, науки та освіти з 54 країн світу підписали Резолюцію про створення Агентства для підтримки свободи слова та захисту суспільства від інформаційного сміття.

Anti-fake news Investigation Agency об'єднала експертів в області права, політології, соціології, медіа-комунікацій, психології для:

  • допомоги окремим компаніям та персонам здійснити захист своєї честі та ділової репутації;
  • сприяти освіті широкої громадськості і журналістського співтовариства про негативні наслідки фейкових новин для формування позитивного громадянського суспільства; — запропонувати захист жертвам підробних атак, надаючи об'єктивну, прозору платформу для вираження достовірної та правдивої інформації.
Socrates Almanac (ISSN 2053-4736)  — це журнал, який працює над просуванням інновацій у бізнесі, науці та освіті.

Кожна публікація присвячена одному з представницьких самітів ЕВА, що проходять у Лондоні, Оксфорді, Відні, Валетті та інших містах. Також щорічно редакція Альманаху готує збірник наукових статей членів AUO.

нагороди Європейської Бізнес Асамблеї (EBA International Awards)  — Європейська Бізнес Асамблея розробила постійно діючу програму нагород із чітким регламентом нагородження. У число кандидатів входять політики, бізнесмени, вчені та митці світу.

Хронологія[ред. | ред. код]

Обкладинка «Oxford Debate» 23 травня 2019 р.
Обкладинка видання «World Awards in Masterpieces of Timeless Art»
Обкладинка видання «World Awards in Masterpieces of Timeless Art»

Також у рамках саміту відбулася презентація книги «World Awards in Masterpieces of Timeless Art» 34 35 [Архівовано 9 грудня 2019 у Wayback Machine.].

23 травня провідні науковці та керівники освіти зібралися взяли участь у «Oxford Debate». Головна тема: «Майбутнє освіти в сучасному світі».

Тбілісі, Грузія — відбулася конференція Європейської медичної асоціації та Європейської Бізнес Асамблеї «Best Medical Practice»[32][33].

28 червня ЕВА, як установа зі спеціальним консультативним статусом Економічної і соціальної ради ООН (ECOSOC), організувала Громадські слухання "CSR as a priority of Regional business transformation: Multiplicity of CSR advantages to work on long-term perspective. Adopting the CSR policy which reflects public interests. Це було першим заходом, проведеним ЕВА в офісі ООН в Женеві — Палаці Націй[34][35]37 [Архівовано 4 грудня 2019 у Wayback Machine.].

2 липня Європейська Бізнес Асамблея та її партнери провели «Форум досягнень» у Мілан, серед членів якого були представники понад 40 країн світу[36][37][38].

4 жовтня відбувся «Форум досконалості, якості та управління» в Канни, Франція[39].

У листопаді в готелі Crowne Plaza в Лімасол, Кіпр, відбулася конференція «Best Medical Practice».

17-18 грудня в Оксфорді відбувся Саміт Лідерів «Leaders Define the Future, and Future Defines Leaders»[40][41][42]. Також в рамках Саміту, 18 грудня, відбулися презентація та перше засідання EBA Whisky Club. Президент EBA Whisky Club — Алан Майатт, один із найбільш популярних тематичних персонажів у Великій Британії, член гільдії міських глашатаїв[43], автор двох рекордів, занесених до книги рекордів Гіннесса[44][45].

Розслідування[ред. | ред. код]

24 липня 2017 року The Times опублікувала розслідування «Oxford university in fake awards farce»[46], де йде мова, що:

  1. ЄБА видає себе за заклад, пов'язаний із Оксфордський університетом.
  2. Від імені Оксфордського університету займається продажем фальшивих нагород.
  3. Ці факти базуються на повідомлені колишніх анонімних співробітників.

Посилаючись на газету The Times, скандальну новину розтиражували понад 100 інтернет видань, теле- і радіоканалів, в тому числі і впливові британські видання Daily Mail і The Sun.

Джерела[ред. | ред. код]

  1. Europe Business Assembly. Health Breaking News (амер.). 16 травня 2016. Архів оригіналу за 9 грудня 2019. Процитовано 9 грудня 2019.
  2. Europe Business Assembly History (PDF).{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)
  3. EUROPE BUSINESS ASSEMBLY LIMITED - Overview (free company information from Companies House). beta.companieshouse.gov.uk (англ.). Архів оригіналу за 26 жовтня 2019. Процитовано 10 березня 2020.
  4. Sustainable Development Unit. lestari.unimap.edu.my. Процитовано 9 грудня 2019.
  5. The Socrates International Award & The International Best Enterprises “Manager Of The Year” – Proven Holding (M) Sdn Bhd (en-GB) . Архів оригіналу за 9 грудня 2019. Процитовано 9 грудня 2019.
  6. Oxford Summit of Leaders 2013 (uk-UA) , процитовано 9 грудня 2019
  7. Oxford Summit of Leaders ‘Science and Education’ | Coimbatore Institute of Technology. cit.edu.in. Архів оригіналу за 12 березня 2020. Процитовано 9 грудня 2019.
  8. rm-admin. Best Enterprise, Socrates Award Ceremony, London 2014. DGC Infrastructure Pvt Ltd (амер.). Процитовано 9 грудня 2019.
  9. Oxford Summit of Leaders | World Academy of Art & Science. worldacademy.org. Архів оригіналу за 5 березня 2020. Процитовано 9 грудня 2019.
  10. https://moi.gov.mm/moi:eng/?q=news/13/11/2018/id-5709. {{cite web}}: Пропущений або порожній |title= (довідка); Пропущений або порожній |url= (довідка)
  11. Nagrada za najbolje preduzeće dodeljena od strane Europe Business Assembly (EBA) | SMB gradnja (амер.). Архів оригіналу за 9 грудня 2019. Процитовано 9 грудня 2019.
  12. ‘Excellence in Quality and Management Forum. European Awards Night’ (uk-UA) , процитовано 9 грудня 2019
  13. VCE-33 member, Patrick Tan received Best Enterprise Award – Vistage Blog. vistage.com.my. Архів оригіналу за 9 грудня 2019. Процитовано 9 грудня 2019.
  14. Best Enterprise Award at the European Awards Night 2016. Cosmic Technologies (амер.). 30 листопада 2016. Архів оригіналу за 9 грудня 2019. Процитовано 9 грудня 2019.
  15. Summit Of Leaders 2016 (uk-UA) , процитовано 9 грудня 2019
  16. STME and CEO Ayman Albayaa felicitated at Oxford's Summit of Leaders | Intelligent Tech Channels (en-GB) . Архів оригіналу за 9 грудня 2019. Процитовано 9 грудня 2019.
  17. Achievements Forum. 28 March 2017. London, UK (uk-UA) , процитовано 9 грудня 2019
  18. International Investment Conference ‘Lithuania is Open for Business’ to take place in Vilnius in May. Go Vilnius (амер.). Архів оригіналу за 9 грудня 2019. Процитовано 9 грудня 2019.
  19. International investment conference “Lithuania is open for business” | Vilnius Convention. vilnius-convention.lt. Архів оригіналу за 9 грудня 2019. Процитовано 9 грудня 2019.
  20. EXCELLENCE IN QUALITY 3 July, Hotel Schweizerhof, Luzern, Switzerland Supported by: Swiss Institute of Quality Standards. https://zgaljardic.net/UserDocsImages/dokumenti/Programme_EQ.pdf. {{cite web}}: Пропущений або порожній |url= (довідка)
  21. Congrats to the Academic Open Session ‘Quality in Education: Trends, Strategies, Practices’ at International Conference ‘Excellence in Quality’. linkedin.com (англ.). Процитовано 9 грудня 2019.
  22. EXCELLENCE IN QUALITY – 3 July 2017, Lucerne, Switzerland | Safesat (амер.). Архів оригіналу за 9 грудня 2019. Процитовано 9 грудня 2019.
  23. chc. Top International Award for CHC Hotels – blog.chc.gr (амер.). Архів оригіналу за 9 грудня 2019. Процитовано 9 грудня 2019.
  24. The Summit of Leaders, Oxford 2017 (uk-UA) , процитовано 9 грудня 2019
  25. Eventful: LONDON SUMMIT OF LEADERS 'Achievements Forum - 2018'. Eventful (англ.). Архів оригіналу за 9 грудня 2019. Процитовано 9 грудня 2019.
  26. EBA. PRESS-RELEASE LONDON SUMMIT OF LEADERS. summitofleaders (en-gb) . Архів оригіналу за 8 грудня 2019. Процитовано 9 грудня 2019.
  27. Business Triumph Festival. 6-7 October 2017. Cannes, France (uk-UA) , процитовано 9 грудня 2019
  28. Kowall, Sophie. Global Club of Leaders Special Session - 2018-07-02 July 2018. Evensi. Архів оригіналу за 9 грудня 2019. Процитовано 9 грудня 2019.
  29. EBA. SPECIAL SESSION OF THE BEST MEDICAL PRACTICE PROJECT. ebaoxford.co.uk (en-gb) . Архів оригіналу за 9 грудня 2019. Процитовано 9 грудня 2019.
  30. greydok. Press-Release. 13-16 June 2018. Astana, Kazakhstan | Асоціація фахівців з народної та нетрадиційної медицини України. uanm.org.ua (укр.). Архів оригіналу за 2 вересня 2018. Процитовано 9 грудня 2019.
  31. "Resort City: Challenges and Opportunities. Cyprus in focus" (PDF). Архів оригіналу (PDF) за 9 грудня 2019.
  32. Зарубіжні заходи. leaders-21.com. Архів оригіналу за 9 грудня 2019. Процитовано 9 грудня 2019.
  33. "International Conference ‘Best Medical Practice: In focus Georgia" (PDF). Архів оригіналу (PDF) за 9 грудня 2019.
  34. Директор Europe Business Assembly Иван Саввов рассказал об опасности фейковых новостей и борьбе с ними в медиапространстве. Mykh.com.ua - развлекательный блог (ru-RU) . 9 грудня 2019. Архів оригіналу за 10 грудня 2019. Процитовано 10 грудня 2019.
  35. Europe Business Assembly Director Ivan Savvov Gave A Keynote Speech in the UN Headquarters. India Gazette (англ.). Процитовано 10 грудня 2019.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)
  36. Milan Achievements Forum - 2019 - 2event.com. 2event.com (англ.). Архів оригіналу за 9 грудня 2019. Процитовано 9 грудня 2019.
  37. Achievements Forum. 10times.com (англ.). Архів оригіналу за 9 грудня 2019. Процитовано 9 грудня 2019.
  38. admin. Trade Bank Of Iraq Wins Prestigious Award At The Achievements Forum Milan 2019 – Middle East Directory Blog (амер.). Архів оригіналу за 9 грудня 2019. Процитовано 9 грудня 2019.
  39. Excellence in Quality and Management Forum. 10times.com (англ.). Архів оригіналу за 9 грудня 2019. Процитовано 9 грудня 2019.
  40. Europe Business Assembly Will Host the Summit Of Leaders 2019 in Oxford. Iran Herald (англ.). Процитовано 23 грудня 2019.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)
  41. Директор Europe Business Assembly Иван Саввов презентовал Международный Саммит Лидеров в Оксфорде | Nagolos. nagolos.com.ua (рос.). Архів оригіналу за 23 грудня 2019. Процитовано 23 грудня 2019.
  42. World is dying due to NCDs, says M'sian activist. bernama.com. Архів оригіналу за 18 грудня 2019. Процитовано 23 грудня 2019.
  43. List of Criers by Location. Ancient and Honourable Guild of Town Criers (en-GB) . Архів оригіналу за 21 лютого 2020. Процитовано 24 грудня 2019.
  44. Alan Myatt. thememan.co.uk. Архів оригіналу за 24 грудня 2019. Процитовано 24 грудня 2019.
  45. Gloucester town crier Alan Myatt celebrates 25 years of service | Gloucester Citizen. web.archive.org. 14 квітня 2014. Архів оригіналу за 14 квітня 2014. Процитовано 24 грудня 2019.
  46. Robert Trafford, Billy Kenber, Investigations Reporter | Anna Gross | Christina Zhao | (24 липня 2017). Oxford university in fake awards farce. The Times (англ.). ISSN 0140-0460. Архів оригіналу за 8 травня 2020. Процитовано 10 грудня 2019.