Єнакіївське професійно-технічне металургійне училище

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Єна́кіївське професі́йно-техні́чне металургі́йне учи́лище — це багатопрофільний навчальний заклад, який готує фахівців для підприємств металургійної промисловості. Розташоване в Єнакієвому Донецької області.

Історія діяльності ЄПТМУ[ред. | ред. код]

Середнє міське професійно-технічне училище № 50 металургійного спрямування створене 1971 року на базі Єнакієвського металургійного заводу.

Першим директором училища 4 жовтня 1971 року було призначено Анатолія Григоровича Єлісєєва. Він доклав багато сил для того, щоб училище отримало репутацію одного з найкращих не лише в місті, а й в області. Ветерани та випускники училища пригадують, що Анатолій Григорович був людиною, яка любила дисципліну не лише серед учнів, але й в педагогічному колективі. За короткий термін училище зарекомендувало себе з гарного боку: активно брало участь у міських, обласних та навіть республіканських конкурсах і оглядах.

З 1973 року ПТУ № 50 одним з перших починає разом із робітничою кваліфікацією давати учням повну середню освіту. ВІдтоді значно поповнюється інженерно-педагогічний колектив.

В 1980–1996 роках директором училища був В'ячеслав Михайлович Огурцов, який у системі профтехосвіті пропрацював більше 20 років.

В 1984 році реорганізоване в середнє професійно-технічне училище № 50.

В 1989 році реорганізоване у професійно-технічне училище № 50.

З 1997 року училище очолила директор Раїса Іванівна Ткачук. Ткачук Р. І. довелося керувати училищем у складних економічних умовах, коли держава мало уваги приділяла профтехосвіті. Але їй вдалося втримати на плаву всю діяльність училища.

З 2002 по 2011 роки училищем керував Сверчков Сергій Костянтинович. Це був досвідчений педагог, гарний керівник, який усі свої сили спрямовував на те, щоб училище залишилося одним із найкращих у місті та області.

У 2006 році перейменоване на Єнакіївське професійно-технічне металургійне училище (ЄПТМУ).

З 2011 року училищем керує директор Ткаченко Наталя Геннадіївна. Це досвідчений, ерудований керівник, який вкладає в училище свою душу і серце, гідно продовживши та закріпивши найкращі традиції своїх попередників.

У 2001 році ПТУ № 50 стало єдиним училищем у місті, яке має середню освіту, яке пройшло атестацію в Києві та отримало ліцензію на підготовку робочих кадрів за такими спеціальностями:

  • машиніст крана, кранівник;
  • токар, токар-розточувальник, фрезерувальник;
  • слюсар з ремонту автомобілів, слюсар з ремонту промислового обладнання;
  • помічник машиніста тепловоза, складач поїздів;
  • слюсар контрольно-вимірювальних приладів, та автоматики;
  • електромонтер з ремонту електрообладнання.