Єрьоменко Володимир Миколайович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Володимир Миколайович Єрьоменко (* 31 січня 1956, Красний Луч, Луганська область) — український політик. Голова політичної партії «Праведність»[1].

За фахом — гірничий інженер, нині на пенсії.

Головою політичної партії «Праведність» було обрано на Установчому З'їзді 25 жовтня 2008 року[2].

Як голова партії надавав дієву організаційно-консультативну підтримку ініціативній групі, яка відстоює інтереси постраждалих вкладників[3].

Автор книги «Бог, політика і ми».

Автор концепції побудови Організованої праведності в Україні[4]. У програмовій статті «На шляху до Держави Праведності»[5] Володимир Єрьоменко, зокрема, наголошує на особливій ролі церкви в житті українського соціуму:

«…впливове моральне і духовне опертя та провідника. Такого свого авторитетного духовного провідника і душпастиря, місію якого ефективно й успішно може виконувати лише соборна, єдина і праведна у Господі вітчизняна — розмаїта і різнобарвна Христова Церква». Лідер «Праведності» наголошує, що на тлі кризових явищ усіх сфер життя суспільства об'єктивною є необхідність утворення нової суспільно-політичної сили, яка б змінила ситуацію:

«Така громадсько-політична сила, котра об'єднає, згуртує громадян України, передусім, практикуючих християн — мирян різних конфесій, обрядів і деномінацій — православних і греко-католиків, римо-католиків й протестантів, етнічних українців та представників нацменшин. Загалом — тих небайдужих й суспільно активних та фахово-кваліфікованих громадян і патріотів, що готові взяти на себе відповідальність, у тому числі — владно-урядову, за долю нашої Вітчизни та її багатостраждального народу».

Термін «праведність» він пропонує розуміти як «наявність і правильний стан особистих стосунків людини з Всевишнім Богом. Усе те, що, зрештою, дає таким людям свідоме бажання, можливість і здатність творити в соціумі Його правду і волю».

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Список політичних партій України на сторінці ЦВК
  2. Установчий З'їзд політичної партії "Праведність". Архів оригіналу за 23 вересня 2016. Процитовано 22 липня 2010. 
  3. Витяг з протоколу загальних зборів потерпілих вкладників (інвесторів) групи компаній «Кінгз Кепітал» від 29.11.2008 р. Архів оригіналу за 26 квітня 2009. Процитовано 22 липня 2010. 
  4. Еременко В. Бог, политика и мы. — К.: Издатель С.Пекканен, б.р. — 150 с.
  5. На шляху до Держави Праведності. Архів оригіналу за 11 лютого 2010. Процитовано 26 липня 2010. 

Посилання[ред. | ред. код]