Іглесія ні Крісто

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Іглесія ні Крісто
Прапор
Дата створення / заснування 27 липня 1914
Зображення
Коротка назва INC
Засновник Felix Manalod
Країна  Філіппіни
Кількість членів 3 000 000
Розташування штаб-квартири Кесон-Сіті
Зображення печатки/емблеми
Карта поширення
Зображення пам'ятної дошки
Кількість підписників у соціальних мережах 41 718 і 141 000 ± 999
Офіційний сайт(англ.)
Офіційний сайт(ісп.)
CMNS: Іглесія ні Крісто у Вікісховищі
Прапор Іглесія ні Крісто

Іглесія ні Крісто, Церква Христа (тагальська: Iglesia ni Cristo) є незалежною нетринітарною Християнською церквою, заснована та зареєстрована Феліксом Ю. Манало у 1914 р. як релігійна корпорація до Острівного уряду Філіппін.

INC описує себе як одна справжня церква та реставрація справжньої церкви, заснованої Ісусом, а усі інші церкви є відступниками.

Переконання та основні цінності[ред. | ред. код]

Іглесія ні Кристо вважає, що це справжня церква, створена Ісусом Христом у першому столітті, і що її реєстрація на Філіппінах є виконанням біблійних пророцтв про те, що Христова церква знову з'явиться на Далекому Сходу.

Біблія[ред. | ред. код]

Іглесія ні Крісто вважає, що Біблія є єдиною книгою, натхненною Богом, отже, вона є єдиною основою всіх їхніх вірувань та практик.

Бог Отець, Ісус Христос і Святий Дух[ред. | ред. код]

Церква вірить, що Бог-Батько є божеством-творцем і єдиним істинним Богом. INC відкидає традиційну християнську віру в Трійцю як єресь, приймаючи версію унітаризму. Вони вірять, що це положення засвідчено Ісусом Христом і апостолами.

Церква вважає, що Ісус Христос є Сином Божим та посередником між Богом Батьком і людством, і був створений Богом Отцем. Бог освятив його, щоб він був безгрішним, і дарував йому титули «Господь» і «Син Божий». Церква розглядає Ісуса як найвище творіння Бога, вірить, що він є людиною і заперечує божественність Ісуса. Прихильники сповідують замінну роль Ісуса у викупленні людства. Вважається, що він був «призначений перед заснуванням світу» і посланий Богом «для боротьби з гріхом». Члени «спасаються кров'ю Христа», який помер через його «саможертовну любов».

Одна справжня церква[ред. | ред. код]

Іглесія ні Крісто вірить, що це єдина істинна церква, заснована Ісусом Христом і була відновлена ​​Феліксом Манало в останні дні.

Адміністрація та організація[ред. | ред. код]

Іглесія ні Крісто має трьох виконавчих міністрів (тагальська: Tagapamahalang Pangkalahatan), які керують церковною адміністрацією, наглядаючи за вірою членів. Едуардо В. Манало, як нинішній виконавчий міністр, служить лідером церкви, і в цій якості керує адміністрацією церкви. Разом з іншими старшими служителями, які входять до Церковної економічної ради (тагальська: Lupon ng Sanggunian), виконавчий міністр формує Центральну адміністрацію Іглесія ні Крісто.

Центральний офіс у Кесон-Сіті, побудований у 1971 році, є штаб-квартирою. Центральний офіс є однією з кількох структур у складі комплексу центрального офісу INC. У ньому розташовані постійні офіси центральної адміністрації та деяких відділів церкви. Саме тут працюють близько тисячі професіоналів і волонтерів INC. У перші роки він був розташований у Манілі, потім у Сан-Хуані, а пізніше в Макаті, перш ніж переїхати на своє теперішнє місце. INC також має три головні офіси за межами Філіппін; у Бурлінгеймі, Каліфорнія; Вашингтон, федеральний округ Колумбія; Хітроу, Лондон.

Політичний вплив[ред. | ред. код]

Іглесія ні Крісто близька до фундаменталістського стилю і підтримує консервативних політиків. Вона відома своєю практикою блокового голосування під час виборів. Церква підтримувала кандидатури Беніньо Акіно III та Родріго Дутерте під час президентських виборів 2010 та 2016 років відповідно.

12 червня 2009 року колишній президент Глорія Макапагал Арройо підписала Акт Республіки 9645, проголошуючи 27 липня «Днем Іглесіа ні Крісто», особливим національним робочим святом. 13 лютого 2018 року президент Дутерте призначив виконавчого міністра INC Едуардо Манало спеціальним посланником із закордонних філіппінських проблем.

Галерея[ред. | ред. код]