Іліра

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Іліра
нім. Ilira Gashi
Ім'я при народженні нім. Ilira Gashi
Народилася 29 жовтня 1994(1994-10-29)[1] (29 років)
Брієнц, Берн[1]
Країна  Швейцарія
Місце проживання Берлін
Діяльність авторка-виконавиця, композиторка
Alma mater Rutheneum seit 1608d
Знання мов албанська, німецька і англійська
Роки активності 2017 — тепер. час
Жанр денспоп[2]
Зріст 170 см
IMDb ID 10527462
Іліра в Берліні (2019 р.)

Іліра (англ. Ilira; повне ім'я Іліра Гаші (Ilira Gashi) нар. 29 жовтня 1994) — швейцарська співачка і автор пісень косовського походження, яка працює по контракту з лейблом Four Music.

Життя[ред. | ред. код]

Іліра Гаші народилася у родині косовських албанців у швейцарському місті Бріенц на озері Брінц. Іліра деякий час навчалась у спеціально підготовленому музичному класі середньої школи Гете / Рутенев в Гері і жила в той час в інтернаті міста Гера. Нині Іліра мешкає в Берліні.

Кар'єра[ред. | ред. код]

Її музична кар'єра почалася в початковій школі, де вона мала різні виступи. Як підліток, вона виступала на швейцарському та албанському телебаченні. У 2010 році Іліра взяла участь у швейцарському національному відборі на пісенний конкурс Євробачення 2011 з її тодішньою групою The Colors і посіла третє місце з піснею Home. Тим не менш, вона була особливо успішною через Instagram, де вона випустила кілька відео- фрагментів, які привернули увагу інтернет-спільноти.

Пізніше Іліра переїхала до Німеччини і підписала контракт з управлінням на рівні 50/50 і видавничий контракт з Sony / ATV Music Publishing. Потім вона гастролювала по Німеччині. Серед іншого вона з'явилася на фестивалі Холі.

У серпні 2018 року співачка підписала контракт з лейблом Four Music. 24-го серпня 2018 року вийшов її дебютний сингл Whisper My Name. Її перше попадання в чарти було досягнуто разом з піснею "Fading", яка ввійшла до 16-ти німецьких чартів. Пісню написала вона сама. У німецьких ефірних чартах пісня досягла 1-го місця і змогла провести там чотири тижні. Відеокліп на цей сингл було знято в Лос-Анджелесі під керівництвом Зака Стольца.

Іліра відома, зокрема, своїм голосом у чотири октави. В даний час Іліра працює в Лос-Анджелесі, Лондоні і Берліні над своїм першим EP.

Дискографія[ред. | ред. код]

Сингли

  • 2018: Whisper My Name
  • 2018: Fading (з Алле Фарбеном)
  • 2018: Get Off My D!ck
  • 2019: Do It Yourself
  • 2019: Diablo (з Хуаном Маганом)

Співпраця

  • 2017: Hellrot (з Принцом П)

Посилання[ред. | ред. код]

  1. а б AllMusic — 1991.
  2. Donelson M. (unspecified title)