Імані Коппола

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Імані Коппола
Імані Францеско Коппола
Зображення
Зображення
Основна інформація
Повне ім'я Імані Францеско Коппола
Дата народження 6 квітня 1978(1978-04-06) (46 років)
Місце народження Нью-Йорк, Нью-Йорк, США[1]
Роки активності 1997–
Громадянство США
Професія Співачка, Скрипачка
Освіта Університет Нью-Йорка в Перчейзі
Інструменти скрипка і вокал[d]
Жанр Альтернатьвний Рок, Поп, Альтернативний Хіп-Хоп
Псевдоніми Imani Coppola
Колективи Little Jackie
Лейбли Ipecac Recordingsd і Columbia Records
Офіційнний Сайт
CMNS: Файли у Вікісховищі

Imani Francesca Coppola (народилась 6 квітня 1978, Нью-Йорк) — американська співачка і скрипачка, відома хітом 1997 «Legend of a Cowgirl» з музикантами «Sunshine Superman».

Раннє життя та освіта[ред. | ред. код]

Іманні росла молодшою із п'яти дітей в сім'ї яка проживала Лонг-Айленді. В отточенні людей середнього класу. Батько Іманні був італійцем, а мати звичайною афро-амереканкою. Низький матеріальний дохід її сім'ї, сформували незалежний характер, а також бажання покращити матеріальне становище сімейства. Коппола росла в оточенні музики, оскільки її батько був джаз- музикантом і всі її сестри і брати були схилні до музики.

На Іманні сильно вплинули виконувані батьком композиції «Bessie's Blues», «on a severely out of tune piano.»

Як наслідок, Коппола у віці шести років почала займатися грою на скрипці. Пізніше вона записалася в студію при Державному Університеті міста Нью-Йорк, але покинула навчання через один рік, записавши декілька демо-композицій.

Подальшій кар'єрі сприяла старша сестра Мія, бойфрендом якої був музичний видавець Росс Еліот. Після того Іманну записували Майкл Магіні на Digible Planets, до підписання котракту з Columbia Records в 1997.

Контракт з Columbia[ред. | ред. код]

Дебютни альбом Копполи, який носив назву Chupacabra ,був випущений в 1997 році. Альбом активно розглядався в New York Times, де Енн Поверс охарактеризував його як «Фантастичний реп і м'який вокал». Серед треків альбому пісня Legend of a Cowgirl стала хітовим відео на MTV.

Примітки[ред. | ред. код]