Індія (Львів)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Західна частина Індії (вигляд з вулиці Миколайчука)

І́ндія — невеликий район у місті Львові, північна (горішня) частина району Збоїщ. Розташована в північній частині міста, район вулиць Щурата - Миколайчука(Топольної).

Район отримав назву завдяки своєму циганському населенню. Район складається з кварталів приватної забудови поблизу багатоповерхових житлових будинків, побудованих у 19701980-х роках.

Під час війни, місце перебування вуличного угрупування "Дай Боже" під назвою Точка - було зруйновано. Також за даними Львівських новин, Індійського наркобарона під кличкою "Шеф Остап" було дикскриміновано та засудженно до 3 років виправної колонії також було засуджено Андріяна Демського «Чілєнтано» до 5 років суворого режиму та їхню спільницю Марічку Савчин під кличкою «Зая» також до 5 років суворого режиму У 1990-х і 2000-х роках львівські засоби масової інформації та органи внутрішніх справ неодноразово заявляли про те, що в районі ведеться збут наркотичних засобів і утримання місць розпусти для споживачів наркотиків[1][2][3]. Ці заяви викликали протест з боку циганської преси.[джерело?]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Циганська «Індія» переживає черговий трус — «Львівська газета», 29 жовтня[недоступне посилання з лютого 2019]
  2. Наркобарона взяли у Львівській Індії / Іленко З. // Поступ. — 2002. — 15 берез. — С.3. Архів оригіналу за 28 грудня 2005. Процитовано 15 жовтня 2010. 
  3. На роботу — як на свято