Іноземка (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Іноземка
рос. Иностранка
Жанр комедія
дитячий фільм
Режисер Олександр Сєрий
Костянтин Жук
Сценарист Олександр Воїнов
У головних
ролях
Людмила Шабанова
Азер Курбанов
Ігор Крюков
Юрій Бондаренко
Оператор Микола Луканьов
Композитор Мурад Кажлаєв
Художник М. Заєць
Кінокомпанія Одеська кіностудія
Тривалість 74 хв.
Мова російська
Країна СРСР СРСР
Рік 1965
IMDb ID 0059313

«Іноземка» — радянська кінокомедія режисерів Олександра Сєрого і Костянтина Жука, знята на Одеській кіностудії в 1965 році.

Сюжет[ред. | ред. код]

Мадам Жубер народилася в Одесі, але разом з батьками емігрувала під час революції до Франції. Через багато років вона як турист повертається знову у своє рідне місто в супроводі онуки Мадлен. На цьому ж пароплаві робить дружній візит в Радянську країну юний аравійський принц Джафар.

Мадам Жубер — модистка, яка веде скромне існування в Парижі. За своїми стопами збирається направити й онуку. Але все ж має надію на покращення свого матеріального становища. Вона звертається до адвоката за допомогою в отриманні компенсації за націоналізований свого часу одеський будинок її батька. У пошуках юридичної справедливості мадам Жубер залишає свою онуку без нагляду на кораблі.

Не витрачаючи часу на тривалі очікування, дівчинка знайомиться з учнями 6-го класу одеської середньої школи Толею й Альошею. Мадлен музикує за роялем, чим приводить у захват хлопців. Вони пропонують їй зіграти у відомого професора. Для цієї зустрічі Мадлен відправляється на корабель переодягнутися. Принц Джафар, який нудьгує, приєднується до хлопців з метою розважитися.

Мадлен і хлопці встигають позасмагати на Золотому пляжі, влаштувати змагання з пляжної боротьби, продати за спекулятивними цінами морозиво, промокнути під дощем, взяти участь в переїзді новоселів… Всі ці пригоди відбуваються в пошуках професора, якого знаходять в піонерському таборі, під час підготовки широкомасштабного фестивалю талантів. Професор переконується в тому, що вокальні дані у дівчинки гідні подальшого розвитку, і готовий з нею займатися, якби Мадлен залишилася в Одесі. Але часу до відправлення пароплава залишається все менше, і іноземні гості поспішають повертатися.

Тим часом мадам Жубер і Абдулла, придворний принца, піднімають на ноги всю одеську міліцію в пошуках зниклих дітей. Ажіотажу додає іноземний кореспондент Брекс, який збирається на зникненні принца зробити сенсацію в західних ЗМІ. Але, однак, за лічені хвилини до відправлення дітей доставляють на корабель, який у вечірніх сутінках відправляється з Одеси.

У ролях[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]